Industriarbetarnas tidning

Vanmakt skadar hälsan

27 augusti, 2003

Skrivet av ÅKE LIF

Metallare ute på företagen har under senare år förlorat mycket av sitt inflytande på arbetsmiljön och arbetsorganisationen.

Det framgår av en enkät som Arbetslivsinstitutet gjort för att kunna svara på frågor från regeringen.

1995 uppgav 85 procent av tillfrågade lokala metallföreträdare att de hade ett stort inflytande över arbetsmiljön. I dag har siffran sjunkit med 23 procentenheter till 60 procent.

När det gäller ändrad arbetsorganisation har siffran för ”stort inflytande” sjunkit från 51 till 33 procent.

På PTK-sidan är skillnaden ännu större. Där uppgav 75 procent att stort inflytande över arbetsmiljön för åtta år sedan. Nu är siffran mindre än hälften, 35 procent.

Arbetslivsinstitutet har på regeringens uppdrag gjort en analys där det gällt att identifiera trender inom arbetslivet. Rapporten består av 18 uppsatser av olika forskare med olika aspekter på arbetsliv och arbetsmarknad. Bekymret med de höga sjuktalen är en anledning till att regeringen beställde analysen.

Mycket handlar om det försämrade inflytandet lokalt och för individen. Bakgrunden, menar professor Casten von Otter vid Arbetslivsinstitutet, är avregleringen av den finansiella marknaden på 80-talet:

– Den stenhårda produktionsstyrningen på långt avstånd, outsourcing och just-in-time skapar stress.

Casten von Otter vill inte återinföra ackorden men menar lite provokativt att man kan lära av det gamla systemet:

– Vi måste komma tillbaka till skapandet av ett systematiskt underlag för att bedöma vad som är en normal arbetsinsats. På ackordens tid hade man överblick över produktionen och kunde komma överens om rimliga arbetsinsatser. I dag kan man inte gå och snacka med förmannen om kraven är orimliga, för han har lika lite att säga till om.

– Styrningen saknar ansikte, säger Casten von Otter. Det heter att ”världsmarknaden” ställer krav, och kraven på en avkastning som tillfredsställer aktieägarna tenderar att bli omättliga.

– Den här opersonliga stressen är ett mycket påtagligt arbetsmiljöproblem som är en stor orsak till de höga sjuktalen.

Arbetsorganisationen, menar von Otter, har i dag blivit en restprodukt efter de ekonomiska övervägandena. Han tycker att man borde återinföra arbetsstudier, men inte för att sätta ackord:

– Man måste beakta hur mycket människor orkar med och hitta genomtänkta sätt att se till att de orkar.

– De som jobbar ska vara med och sätta produktionsmålet. Självstyrande grupper är ingen lösning om produktionsmålet är orealistiskt.

Outsourcingen är också en orsak till sjukskrivningarna, enligt von Otter:

– När man bröt sönder produktionen för att bara satsa på kärnverksamheten försvann ”reservarbetena”, reträttjobben för dem som inte var helt arbetsföra.

Ett annat problem är svårigheten att planera sitt arbetsliv, att få möjligheter till ett andra yrkesval i stället för att hamna i en ”åtgärdskarriär” om ens jobb försvunnit.

Casten von Otter tror att man med små åtgärder skulle kunna stimulera en aktiv arbetslivsplanering. Som det nu är styr formella krav för mycket, menar han:

– Man måste börja värdera erfarenhet på ett annat sätt. Validering är jätteviktigt: de praktiska kunskaperna måste värderas lika väl som de teoretiska. Det är en mycket viktig fråga för LO-grupperna.

Han pekar också på vikten av lokal arbetslivssamverkan så att det i en omställningssituation ska bli lättare att hitta ett passande arbete.

Casten von Otter föreslår också en morot för företagarna att förbättra arbetsmiljö och arbetsorganisation:

– Om man kan få ner sjuktalen bör företagen få del av de besparingar som det allmänna gör, säger han. Pengarna från försäkringskassan kan användas för att hjälpa arbetsgivarna att lösa problemen.

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.