Industriarbetarnas tidning

Grafikerna prövade LO:s modell

22 oktober, 2003

Skrivet av LISBETH ULFSTEDT

LO:s styrelse har antagit en gemensam plattform inför vårens lönerörelse som prioriterar en satsning på de lägst avlönade.

– Vi är också överens om att en låglönesatsning inte bara ska handla om procent, utan vi pratar också krontal, precis som vi har det i våra nuvarande avtal. Det säger Tommy Andersson, grafikernas avtalssekreterare och andre ordförande.

Det är LO:s representantskap på torsdag (23 okober) som slutligen fastställer förbundens gemensamma plattform.

Några siffror är dock inte ännu framme.

Facken inom industrin brottas med ett växande lönegap mellan arbetare och tjänstemän, exempelvis inom verkstadsindustrin. Mellan 1994 och 2001 ökade arbetarnas löner med 30 procent, medan tjänstemännens gick upp med hela 43 procent.

Det gäller inte den grafiska branschen. Där har arbetarna haft en bättre löneutveckling än tjänstemännen. Under motsvarande period ökade grafikernas löner med 32 procent och tjänstemännens med 30.

– Jag påstår att det här är resultatet av förbundets lönepolitik, där vi under de senaste avtalsrörelserna lyckats höja de lägsta lönerna samt att alla fått ett garanterat krontal, säger Tommy Andersson.

Grafikernas existerande avtal blir alltså den modell som alla LO:s förbund ska använda och förhandla utifrån. Det ska ge en procentsats, med garanterat antal kronor för var och en samt en högre höjning än procenten för minimilönerna.

– Självklart ska avtalen samtidigt ge en reallöneutveckling för alla medlemmar.

Ett annat krav förbunden enats om ligger grafikerna varmt om hjärtat, och det är en kvalitetssäkrad företagshälsovård för alla. I den grafiska branschen är småföretagen många och alla medlemmar har i dag inte tillgång till någon företagshälsa.

– Det ska också vara kvalitet på företagshälsan om det ska betyda något för medlemmarna, anser Tommy

Om det visar sig att det inte går att driva kravet avtalsvägen kommer förbunden och LO att gå vidare med kravet den politiska vägen.

Ett annat krav som härstammar från grafikerna och som avtalsråd och LO anammade helhjärtat är en förstärkning av återanställningsrätten.

– Det är oerhört glädjande. Vi har drivit frågan länge, men eftersom vi är ett litet förbund har vi haft svårt att nå någon framgång. Nu har vi hela LO med oss, och det är jag oerhört glad över, säger Tommy.

Det gäller att avtala om att det inte ska vara tillåtet att hyra in personal så länge det finns personer som har fått sluta, men som fortfarande har återanställningsrätt. Den rätten gäller under nio månader efter sista arbetsdagen.

– Det ska inte vara så att man kan säga upp folk ena dagen och hyra in folk nästa. Det är stötande och ska bort, anser Tommy Andersson.

Att för första gången på länge stå inför en avtalsrörelse som är synkroniserad med facken inom industrin tycker Tommy känns som ett stöd.

– Personligen tycker jag att vi i avtalssekreterargruppen inom LO numera genomsyras av en känsla av gemenskap och styrka. Vi ska inte glömma bort att vi har en mycket svår lönerörelse framför oss med tanke på branschens ekonomiska resultat.

Det råder en överetablering i branschen, speciellt inom civilområdet. Det betyder i klartext att det finns för många tryckerier som konkurrerar om kunderna och det leder till en dumpning av marknaden, vilket i sin tur inte skapar någon som helst lönsamhet.

– Dålig lönsamhet ska inte betalas genom sämre villkor och löner för våra medlemmar. Har man inte råd att betala sina anställda får man lägga ner, är Tommy Anderssons kärva budskap.

Den 5 november håller grafikerna en stor avtalskonferens, gemensam för de tre avtalsområdena civil, förpackning och tidningarna. Då deltar Erland Olauson från LO och Göran Nilsson från Facken inom Industrin.

– Syftet är att skapa en gemensam helhetssyn inför nästa års förhandlingar.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.