Industriarbetarnas tidning

”Munters gick för långt”

6 oktober, 2003

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Det var fel att sparka två anställda för att de bar shorts på jobbet. Det hävdar Metall i en stämning till Arbetsdomstolen. Facket kräver att de anställda får jobba kvar och får skadestånd.

Sommarens shortsstrid på Munters i Tobo går vidare. Bo Villner, förbundsjurist på Metall, anser inte att företaget hade rätt att säga upp de två metallare som bar shorts på jobbet.

– Redan innan lagen om anställningsskydd (Las) tillkom 1974 var det förbjudet att sparka någon för att de hade fel hårfärg eller fel färg på byxorna. Därför är det oväntat att någon nu får sparken för att de bär shorts, säger han.

Det fanns ett beslut från en arbetsmiljökommitté på Munters om att de anställda skulle bära långbyxor. Till en början bröt flera anställda mot beslutet, vilket ledde till att två av dem fick sparken.

Uppsägningen var att gå för långt, menar Metall. Facket pekar på att de anställda hade slutat att använda kortbyxor när Munters verkställde uppsägningarna.

I första hand hävdar facket att förseelsen var så obetydlig att de anställda inte brutit mot sina anställningsavtal. Och även om Arbetsdomstolen skulle anse att de brutit mot anställningsavtalet var brottet så bagatellartat att det, enligt Metall, inte finns någon saklig grund för uppsägningen.

Shortsbeslutet var omdiskuterat på företaget och dåligt motiverat, enligt Metall. I ett första skede hävdade företaget att de anställda var tvungna att bära shorts för att deras avtalsförsäkringar skulle gälla. Det var inte sant – och det erkände ledningen senare.

Det fanns inte heller några säkerhetsskäl till att bära långbyxor på monteringen och speditionen där de båda anställda jobbade. I så fall borde det krävts skyddshandskar och vara förbjudet att arbeta med t-shirt, enligt facket.

Det spelar också roll att företaget under tidigare år hade tagit fram och delat ut shorts till de anställda. Dessutom hade företaget lovat att åtgärda de höga sommartemperaturerna i fabriken – men det hade inte skett.

Därför anser Metall att uppsägningarna av de båda anställda är ogiltiga och att deras anställningar ska bestå. Facket kräver också 100 000 kronor var i allmänt skadestånd åt de båda uppsagda metallarna.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.