Industriarbetarnas tidning

Nytt hopp för hjärnskadad 66-åring

21 november, 2003

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

En tidigare Tetra Pak-anställd har kämpat länge för att få sin hjärnskada godkänd som arbetsskada. Länsrätten ger honom ett litet hopp. En dom tvingar försäkringskassan att studera ärendet på nytt.

Mannen är 66 år och sjukskrevs från Tetra Pak i Lund i början av 90-talet på grund av en hjärnskada. Mannen är övertygad om att skadan beror på att han under lång tid varit utsatt för lösningsmedel i sitt arbete. Han har bland annat arbetat med tri, etylacetat och etanol.

Enligt 66-åringen har det gett honom kronisk värk i lederna, smärtor i ryggen, svårigheter att gå, sömn- och minnesstörningar och ofta återkommande huvudvärk.

När han sjukskrevs från Tetra Pak hade han jobbat i företaget i 30 år. Enligt en uppskattning från en av 66-åringens arbetsledare hade mannen exponerats för trikloretan dagligen i fyrtiofem minuter mellan 1970 och 1981. Efter det hade mannen i tio år dagligen exponerats för lösningsmedel i två och en halv timme.

Uppgifterna har fått mothugg från en yrkeshygientekniker som uppskattar att 66-åringen som mest arbetade med lösningsmedel under en timme per dag.

Försäkringskassan har inte ansett att det går att slå fast ett samband mellan mannens arbete med lösningsmedel och hans skador. Därför har mannen inte fått rätt till livränta. Men han har överklagat beslutet till länsrätten med hjälp av LO-TCO Rättsskydd.

I överklagan slår professor emeritus Olav Axelson fast att 66-åringen med hög grad av sannolikhet varit utsatt för skadlig inverkan av lösningsmedel. Enligt professorn talar övervägande skäl för ett samband mellan mannens tidigare arbete och hans hjärnskada.

Länsrätten väljer att tro på 66-åringens uppgifter om hur länge han varit utsatt för lösningsmedel. Men enligt domstolen behövs det en bättre utredning för att ta reda på om exponeringen för lösningsmedel hänger samman med mannens skador. Länsrätten skickar därför tillbaka ärendet till försäkringskassan för fortsatt medicinsk utredning.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.