Industriarbetarnas tidning

Pengar, arbetstid och ohälsan

9 december, 2003

Skrivet av

Höjda reallöner, kortare arbetstid och krafttag mot ohälsan. Det är något av innehållet i den gemensamma avtalsplattform som Facken inom industrin ställde sig bakom (på tisdagen den 9 december) .

Facken inom industrin omfattar Metall, Pappers, Industrifacket, Skogs- och trä, Livs, Sif och CF. Avtalsförslaget berör cirka 700 000 anställda inom svensk industri.

Den plattform som facken enats om överensstämmer med det förslag till plattform som presenterats tidigare i höst.

Det här är plattformen i korthet:

* Kvinnor och anställda med lågt löneläge ska uppmärksammas särskilt. Parterna ska eftersträva lönesystem som stöder utveckling i arbete och kompetens.

* På varje avtalsområde ska ett löneutrymme skapas genom att varje individ bidrar med 2,7 procent, dock lägst 560 kronor per månad.

* Alla anställda ska få minst 350 kronor per månad i löneökning.

* Avtalens minimilöner, fasta ersättningar och liknande ska höjas med mer än 3,5 procent för att på sikt säkerställa värdet i relation till utgående lön.

* Parterna ska varje år göra en kartläggning och analys av löner och andra anställningsvillkor i syfte att upptäcka, åtgärda och förhindra osakliga/oförklarliga skillnader i lön och anställningsvillkor som beror på kön.

* Utifrån varje avtalsområdes förutsättningar ska ytterligare arbetstidsförkortning genomföras med 9 timmar per år för en heltidsarbetande. Detta motsvarar en löneökning på 0,5 procent.

* I syfte att minska ohälsan och åstadkomma ett friskare arbetsliv kräver förbunden att samtliga anställda ska omfattas av ett arbetsmiljöavtal och att alla medlemmar ska få tillgång till företagshälsovård.

* Arbetsgivarna ska minst en gång per år tillsammans med de lokala fackliga organisationerna följa upp och diskutera innehåll och former för arbetet med kompetensutveckling och individuella utvecklingsplaner. En anställd ska inte kunna sägas upp på grund av bristande kompetens om arbetsgivaren försummat att genomföra den kompetensutveckling som krävs.

* På alla avtalsområden inom industrin ska det finnas partsgemensam lönestatistik av god kvalitet.

* Föräldralön ska utbetalas i sex månader.

* Alla anställda inom industrin ska omfattas av omställningsavtal.

Utifrån plattformen kommer varje förbund att konkretisera sina egna avtalskrav. Kraven överlämnas för de flesta avtalsområden innan årets slut, det vill säga tre månader innan avtalen löper ut.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?