Industriarbetarnas tidning

Anställningsskyddet luckras upp

23 januari, 2004

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Sist in – först ut? Allt mer sällan. Det börjar bli svårt att tala om principen som en huvudregel, anser forskare.

Som Dagens Arbete berättade i går hade majoriteten av de uppsagda vid Ovako Steel i Hofors långa anställningstider. Om uppsägningarna enbart grundats på anställningstid hade de fått vara kvar.

Men enligt Las, lagen om anställningsskydd, får företag göra undantag från anställningstiden för att behålla anställda med rätt kompetens för jobben. Om facket anser att personer som företaget vill säga upp har tillräckliga kvalifikationer kan det bli hårda förhandlingar. Annars har facket och den uppsagda ingen hjälp att hämta i Las.

Undantag med hänvisning till kompetens tycks bli allt vanligare. Så vanliga att det börjar bli svårt att tala om regeln sist in- först ut som en huvudregel. Det menar filosofie doktor Jan Theliander vid institutionen för arbete, ekonomi och hälsa vid högskolan i Trollhättan och Uddevalla.

– Någonstans är det fortfarande en huvudregel med sist in-först ut. Men det är ingen stark huvudregel och den tycks vara på tillbakagång, säger han.

Jan Theliander och en medförfattare har nyligen presenterat rapporten ”Kvalifikation och turordning vid uppsägning”. Den tillkom efter forskningsstöd från Metalls avdelning 112 i Trollhättan. Rapporten baseras på intervjuer med arbetsgivare, uppsagda, klubbordföranden och lokala och centrala ombudsmän.

Underlaget är alldeles för litet för att dra generella slutsatser. Men rapportförfattarna hittade flera exempel på problem att diskutera. Bland annat att anställda ibland sägs upp på grund av bristande kompetens utan att facket ställt rimliga motkrav på skälig tid för upplärning.

Det beror på att facket i stället sett till hela den företagsekonomiska situationen. Kanske står facket inför hotet om nedläggning.

– Vi har hittat ett par exempel på undantag där facket tagit ett arbetsgivarperspektiv som man troligen inte skulle gjort för tio eller femton år sedan.

Jan Theliander betonar att han inte lägger någon värdering i det:

– Kanske är det en facklig strategi, att man tycker att man tjänar på det. Helt klart är i alla fall att den fackliga positionen försvagats.

Problemet har uppmärksammats av facken i industrin. Ett krav i de pågående förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal är att anställda inte ska få sägas upp på grund av bristande kompetens om arbetsgivaren inte kompetensutvecklat de anställda.

Andra punkter som rapporten från högskolan pekar på är att:

• Både företag och fack kan vara dåliga på att informera om vilken kompetens uppsagda anses sakna. De får beskedet ”arbetsbrist”. Sedan listar de själva ut att de anses sakna rätt kompetens.

• Det finns en klyfta mellan Metalls medlemmars syn på hur turordningar ska göras och hur det kan gå till i verkligheten. Det skapar ofta kritik mot facket från medlemmarna.

• Vid uppsägningar på grund av arbetsbrist städar arbetsgivare ibland även bort personer som i stället borde ha sagts upp av personliga skäl.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?