Industriarbetarnas tidning

Det blir dyrt och krångligt

15 januari, 2004

– Kortare arbetstid är bra. Men lönekraven är alldeles för höga. Det säger Göran Mossberg, vice vd för Herdins Färgverk i Falun. Han är en av tre företagsledare inom industrin som ger sin syn på Industrifackets avtalskrav.

Göran Mossberg tror på kortare arbetstid, men han är kritisk till modellen med tidkonton som gäller nu. I dag samlar de anställda sina lediga timmar i en tidbank och tar ut dem när de själva vill (och kan) ta ledigt.

– Ska arbetstiden kortas mer borde det ske generellt, varje vecka, säger Göran Mossberg. Modellen som gäller nu är krystad och leder till en himla massa administration för företaget. Och de anställda verkar totalförvirrade. De har ingen aning om hur de ligger till i tidbanken.

– Arbetstidsförkortning är bra. Här på vårt företag jobbar vi mycket med stress. Det visar sig att den största stressen är kopplad till det som sker utanför jobbet, i samband med hämtning och lämning av barn.

– Kortare arbetstid hjälper både föräldrar och barn. Jag tror dessutom att vi producerar bättre om vi mår bra. Vi införde en halvtimmes fysisk aktivitet för alla anställda för några år sedan. Det har inte minskat produktionen ett uns, snarare tvärtom.

– Lönekravet är orimligt högt, om man ser det krasst företagsekonomiskt. En annan sak är att de anställda är värda det.

– Våra löner på kollektivsidan ligger i snitt på 17 000 kronor i månaden. Det lever man inte gott på.

Ulf Hilding, vd på Nolato Sunne AB i Sunne, med 125 anställda, kommenterar avtalskraven så här:

– Mer arbetstidsförkortning är inte bra. Vi jobbar i treskift och har kontinuerlig drift. Vi har fått trixa mycket för att få in den arbetstidsförkortning som gäller nu. Kräver Industrifacket mer blir det förbannat knepigt att få ihop med verksamheten.

– Lönepotter är ett elände. För det är ju inte rena potter det handlar om, utan en kombination med regler om att alla ska ha så och så mycket. När alla har fått sitt har vi inte längre råd att plussa på de duktiga. Det ger signaler till de anställda att det inte lönar sig att göra något extra. Det är inte bra.

– Kravet på företagshälsovård är överflödigt. Alla sunda företag jobbar systematiskt med arbetsmiljö och hälsa. Ett tvingande avtal skulle bara formalisera det hela och komma med pekpinnar.

Roland Berg, vd för Berg Kapell i Umeå, med tio anställda, är förvånad över det ”höga lönekravet”:

– 560 kronor? Jag har tio anställda, det blir 5 600 kronor i månaden. Det låter väldigt mycket. En sådan löneökning blir svår för oss.

– Arbetstidsförkortningen har fungerat bra, hittills. Mina anställda tar ut en dag emellanåt, utan några större problem. Blir det mer arbetstidsförkortning hänger det på vad det blir för löneökningar. För ledigheten har ju alltid en kostnad.

– Blir det krav på företagshälsovård kostar det förstås också. Jag tycker inte att det är rätt att ställa sådana krav på ett litet företag med tio anställda. Vi har väldigt lite sjukskrivningar. Förra året hade vi sammanlagt, för alla tio gubbar, tio sjukdagar.

– Kompetensutveckling? Om du menar kurser och sånt har vi inte utrymme för det. För varje nytt avtal kommer det nya grejer, och allt kostar.

– Man kan också säga att det blir en automatisk kompetensutveckling på små företag. Alla anställda får lära upp sig på företagets olika jobb. Det måste man göra. En anställd kan ju bryta benet samtidigt som en annan ska ha pappaledigt. Då måste en tredje kunna hoppa in.

(Texten korrigerad 18/1 2004)

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?