Industriarbetarnas tidning

Sjuka metallare sparkas i Hofors

22 januari, 2004

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Ovako Steel strukturerar om. Det betyder att långtidssjuka och skadade rensas ut. Många av de åttio uppsagda metallarna i Hofors har långa anställningstider.

SKF-ägda Ovako Steel i Hofors har omkring 1 500 anställda. Företaget som levererar rör och ringar till SKF har gått med förluster i flera år. Trycket från ägarna på att visa vinst är stort. I höstas varslades 170 personer i Hofors, varav 120 var metallare.

Efter segdragna förhandlingar som till slut gick till centrala förhandlingar är uppsägningarna färdiga. Åttio metallare slutar. Omkring en tredjedel av dem får avtalspension.

Resten är rena uppsägningar. Bland dem har majoriteten långa anställningstider, men sägs upp med hänvisning till bristande kompetens.

– Tyngdpunkten ligger på vad företaget kallar undantag för kompetensbrist. Det är mestadels folk som är sjuka och har ont i axlar och ryggar och inte klarar att jobba kvar, säger Tord Göransson, Metalls klubbordförande.

De arbetsuppgifter som försvinner när företaget drar ner är lugnare sidojobb. Det är den typ av jobb som även deltidssjukskrivna har klarat av. När de uppgifterna försvinner återstår jobben i den ordinarie produktionen.

– De klarar inte alla att återvända till, säger Tord Göransson.

Han har varit med om flera uppsägningsförhandlingar. Men han tycker att de här var de värsta hittills.

– Folk är förtvivlade. Det har varit skit. Det är det svåraste varslet jag varit med om. Tidigare har inte långtidssjuka behövt pekas ut, vi har hittat lösningar med avtalspension.

Även facket har fått kritik från uppsagda för att de gått med på att säga upp långtidssjuka.

– Jo, vi har fått synpunkter. På tisdag har avdelningen medlemsmöte, då får vi se om det blir ännu mer.

Tommy Andersson, ombudsman på Metall, höll i de centrala förhandlingarna.

– Tyvärr är Las så här grym. Företaget ska ta bort befattningar som varit runt omkring den övriga produktionen. Om folk inte klarar att gå in på de jobb som blir kvar så blir det kompetensbrist.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.