Industriarbetarnas tidning

Grafiker har lika lön

27 februari, 2004

Skrivet av LISBETH ULFSTEDT

Det råder en minimal skillnad mellan mäns och kvinnors löner i den grafiska branschen. Det framgår av en grundlig genomgång av lönestatistiken.

– Jag är glad över att löneskillnaderna är så här små, säger grafikernas ordförande Jan Österlind.

Förbundet har gemensamt med arbetsgivarna, Grafiska Företagens Förbund, låtit Svenskt Näringsliv göra en detaljerad analys av lönestatistiken. Underlaget samlades in september månad år 2002, från både civil- och förpackningsföretag.

Undersökningen visar att om man endast jämför lönerna mellan kvinnor och män under respektive avtal skiljer det sex procent mellan könen på civilavtalet och hela nio på förpackingsavtalet.

Men den jämförelsen säger inte så mycket om verkligheten ute på företagen. När siffrorna granskats djupare utifrån yrke, ålder, företag och region sjunker skillnaderna mellan könen rejält. Då visar det sig att kvinnorna på civilavtalet tjänar 98 procent av männens löner och på förpackningsföretagen tjänar de 97 procent.

– Skillnaderna är väldigt små, och de har nästan alltid naturliga orsaker, säger Jan Österlind.

En del av skillnaderna i lön kan förklaras med att män och kvinnor helt enkelt arbetar inom olika yrken. Det kan också förklaras av sådant som inte mäts i statistiken, som antal år i yrket, företagets betalningsförmåga, den enskildes kompetens, mångsidighet eller andra, ”mjuka” faktorer som kan påverka lönen.

– Ärligt talat trodde jag att skillnaderna skulle vara något större. Det var därför vi ville genomföra denna kartläggning, säger Jan Österlind.

Betyder det här att förbundet egentligen inte behöver satsa så mycket på jämställdhet?

– Inte alls! Det finns andra skillnader mellan könen på arbetsplatserna, exempelvis när det gäller arbetets innehåll eller kompetensutveckling. Över huvud taget finns det mycket kvar att göra när det gäller kvinnornas ställning på arbetsmarknaden, anser Jan Österlind.

Totalt har 12 359 grafikerns löner från 314 företag analyserats. 7 214 arbetade på civiltryckerier och 5 145 på förpackningsföretag.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen