Industriarbetarnas tidning

AD prövar Volvos längdkrav

10 mars, 2004

Kan en arbetsgivare neka en kvinna ett jobb för att hon är för kort? Frågan tas upp i Arbetsdomstolen i morgon (11/3), i en förberedande förhandling.

Dagens Arbete har tidigare skrivit om den 25-åriga kvinnan som gick miste om ett jobb på Volvo Torslanda för att hon var 160 centimeter lång. Enligt företaget gäller regeln att montörer inte får vara kortare än 163 centimeter.

Indirekt diskriminering, menar jämställdhetsombudsmannen (JämO). Längdkravet slår hårdare mot kvinnor eftersom kvinnor i regel är kortare än män. Statistiska centralbyråns statistik visar att 28 procent av de svenska kvinnorna är kortare än 163 centimeter mot knappt en procent av männen.

Målet är principiellt viktigt eftersom det är första gången som JämO låter pröva lagregeln om indirekt diskriminering.

I förarbetena till lagen nämns just kravet på att anställlda ska var över en viss längd som ett exempel på indirekt diskriminering. Men det betyder inte att JämO är helt säker på att vinna:

– Jag bedömer det som en 50–50 chans, säger Marie Nordström, jurist på JämO. Vi tycker inte att motparten visat att risken för arbetsskador ökar för den som är över 163 centimeter.

Anders Weihe, jurist på Teknikföretagen, har en annan syn på saken. Han berättar om deras utredning som visar att flera av de återkommande rörelserna i monteringen är värre för kortväxta.

– Det här gäller helt andra saker än skönhetsideal, säger Anders Weihe.

Det finns andra arbetsplatser med längdkrav. På Saab i Trollhättan göre sig kvinnor som är under 165 centimeter ej besvär. Metalls huvudskyddsombud Ulla Karlsson känner till åtminstone ett fall då en kortväxt kvinna nekades jobb.

Dagens Arbete har tidigare skrivit om Johanna Nilsson som missade en jobbchans på Scania i Oskarshamn för att hon är 151 centimeter lång. Johanna anmälde saken till JämO som fortfarande utreder frågan.

– Vi har skickat frågor till företaget som vi fått svar på, säger JämO:s jurist Luca Nesi som utreder anmälan. I svaren framgår att företaget inte har några generella regler för de anställdas kroppslängd.

– Men vi har ställt kompletterande frågor. Vi har till exempel frågat om den medicinska helhetsbedömningen av jobbsökande baseras på längd och muskelstyrka.

Visar det sig att det finns indirekta generella villkor kan även Scania bli föremål för en stämning. Men Luca Nesi betonar att JämO ännu inte tagit ställning till om det är fråga om diskriminering i Johannas fall.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?