Industriarbetarnas tidning

Deje bruk fick rätt i AD

28 april, 2004

Kvinnorna fick inte jobba mer än fyra timmar vid sorteringsbandet, enligt ett beslut från arbetsmiljöinspektionen. Det gjorde att företaget sa upp kvinnorna, på grund av arbetsbrist.

Helt lagligt, enligt en dom i Arbetsdomstolen som kom i dag.

Det var vid en andra inspektion på Deje bruk Andersson & Hald sommaren 2003 som arbetsmiljöinspektionen satte en gräns på fyra timmars arbete per dag vid bandet. Arbetet vid anläggningen i värmländska Deje gick ut på att sortera plastavfall för återvinning. Ett tungt och enformigt arbete som lätt leder till förslitningsskador, menade inspektionen.

Begränsningen av tiden vid bandet gjorde att företaget sa upp de tre kvinnorna som då jobbade med sorteringen. Företaget menade att det inte fanns några andra arbetsuppgifter för kvinnorna. Därför var det fråga om arbetsbrist.

Industrifacket ansåg däremot att arbetet kunde organiseras på ett annat sätt mellan de nio anställda. En arbetsrotation skulle göra det möjligt att dela på det tunga arbetet vid bandet.

Men företaget fullföljde uppsägningarna, och strax därefter hade arbetare från Estland tagit kvinnornas plats vid bandet. Efter att polisen ingripit mot estländarna som saknade arbetstillstånd har företaget anlitat personer från uthyrningsföretag.

Industrifacket stämde Deje bruk för att företaget inte ansträngt sig tillräckligt för att hitta andra arbetsuppgifter till kvinnorna.

Arbetsdomstolen går alltså på arbetsgivarens linje. Företaget är litet, resonerar domstolen. En omorganisation skulle innebära en genomgripande förändring för samtliga nio anställda. Flera av dem var dessutom helt ovilliga att ta över en del av jobbet vid bandet.

– Den här domen visar att lagen om anställningsskydd (Las) är helt otillräcklig, kommenterar Industrifackets ombudsman Hans Karlbom.

– Det borde inte vara möjligt att säga upp personer på grund av arbetsbrist och sedan, direkt efter, ta in annan arbetskraft.

Hans Karlbom anser också att lagens omplaceringsskyldighet är alldeles för svag för att motverka uppsägningar. I det här fallet tog domstolen stor hänsyn till att arbetskamraterna inte hade någon lust att ta över en del av arbetet vid sorteringsbandet.

– Att det dessutom var kvinnor med de tyngsta jobben som åkte ut och karlar som vägrade att flytta på sig gör inte saken bättre, säger Hans Karlbom.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?