Industriarbetarnas tidning

”Electrolux sviker anställda i Västervik”

30 juni, 2004

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

De uppsagda vid fabriken i Västervik lämnas i sticket. Det tycker Metall och de anställda som rasar mot det snåla uppsägningspaketet. Electrolux tycker att fackets siffror är irrelevanta.

Västervikssonen och Electrolux vd Hans Stråberg lovade att ta ansvar för de uppsagda i Västervik. Ändå satsar företaget bara en tredjedel av vad andra svenska storbolag gjort vid nedläggningar.

Det skriver Veli-Pekka Säikkälä, ombudsman på Metall och Per Aspeteg, metallordförande på Electroluxfabriken, i en debattartikel i Västervikstidningen i dag.

I artikeln går facket till storms mot uppsägningspaketet som kallas ”skamligt och oansvarigt”. Det uppfattas som väldigt snålt av de anställda på fabriken, enligt Per Aspeteg.

– Man har ju läst vad Hans Stråberg och andra i ledningen har sagt. Sen kommer de ut med i stort sett inte mycket mer än ett par tomma händer. Då blir folk på ren svenska förbannade, säger Aspeteg.

Electrolux satsar 76 miljoner på de över 500 anställda. Omkring 150 000 kronor per person ska betala allt från pensioner till utbildningar.
Det är långt mindre än vad Ericsson, Scania och Volvo satsat vid nedläggningar, enligt facket.

Det utbildningsstöd pengarna räcker till täcker enbart kostnaderna för vissa kurser åt individen. Electrolux betalar inte en krona till försörjning under studietiden, som till exempel Ericsson gjort vid ett flertal stora nedskärningar.

Electrolux anser däremot att de tar sitt ansvar.

– Självklart gör vi det. Vi satsar större resurser än vad lagar och kollektivavtal kräver av oss. Vår prioritering är att underlätta för medarbetarna att hitta nya jobb, säger Jacob Broberg, presschef på företaget.

Hur definierar ni ansvar?

– Att ta ansvar är att försöka hjälpa till att hitta nya arbeten. Men också att vi bidrar till kommunens projekt som ska försöka skapa nya jobb i Västervik. Dessutom har vi ett uppföljande arbete som jag tror är unikt. Efter två år går vi tillbaka och tittar om det är någon som inte fått en bra sysselsättning och avsätter i så fall mer resurser.

Electrolux satsar bara en tredjedel av vad andra storföretag gör. Är inte det snålt?

– Det är inte relevant att jämföra olika företag och olika situationer. Det handlar om hur man utnyttjar de resurser man har. En del satsar mer på avgångsvederlag, då blir det dyrare.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.