Industriarbetarnas tidning

De ville inte sätta betyg på varandra

9 juli, 2004

Skrivet av AGNETA PERSSON

Arbetarna på förpackningsföretaget Superfos i Tenhult vill inte sätta betyg på varandra. ”Det säger sig självt att det är omoraliskt”, säger Industrifackets klubbordförande Lech Malko om betygssystemet som för tillfället ligger på is.

Knappt hade företagsledningen infört systemet med att de anställda skulle börja betygsätta varandra, förrän missnöjet kom. Bland annat protesterade ett helt nattskift genom att lämna in blanka papper. De är kompisar, förklarade de, och kompisar sätter inte betyg på varandra.

– Systemet sätter arbetskamrater mot varandra och det är inget vi ska behöva ta på oss, säger Lech Malko.

I samband med det årliga medarbetarsamtalet skulle Superfos anställda från och med i år bland annat betygsätta arbetskamraternas kompetens, flexibilitet och samarbetsförmåga. De fick också betygsätta sig själva. För det mesta stämde de egna omdömena överens med arbetsledarens uppfattning om personen i fråga. När de inte gjorde det var tanken att kamraternas omdömen skulle ge en bredare bild. Omdömena kunde sedan användas vid lönesättningen.

Somliga fick ingen lönehöjning alls medan andra fick sex kronor mer i timmen.

Orättvis fördelning, hävdade de anställda och fick vid en omröstning igenom att lönerna i stället skulle förhandlas fram centralt. Resultatet blev 2,36 kronor till alla.

– Alla är överens om att det var det mest rättvisa, säger Lech Malko.

Därmed föll också betygssystemet.

– Det var ingen medveten taktik, säger Lech Malko.

– För oss som förhandlade var det inte det, vi hade ju jobbat i flera månader med det här. Men effekten kom som en glad nyhet.

Nu ligger betygssystemet på is och tas upp igen nästa år.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.