Industriarbetarnas tidning

Tysk kamp om arbetstiden

27 augusti, 2004

Skrivet av

Först var det Siemens. Sedan Daimler-Chrysler och AEG. Nu vill även Opel öka arbetstiderna från 35 till 40 timmar i veckan. Utan att höja lönerna.

I mitten av 1980-talet lyckades tyska metallarbetarförbundet IG Metall efter en långvarig strejk driva igenom en arbetstidsförkortning. Arbetsveckan förkortades till 35 timmar.

I den ena avtalsrörelsen efter andra har de tyska arbetsgivarna inom verkstadsindustrin sedan försökt luckra upp 35-timmarsveckan. I årets avtalsrörelse lyckades de någotsånär.

Före årets avtalsrörelse tillät avtalet att 18 procent av de anställda i ett företag kunde undantas från 35-timmarsveckan och jobba upp till 40 timmar med lönekompensation.

Det nya med årets avtal var att nu kan de förlängda arbetstiderna beröra 50 procent av de anställda om de är högre tjänstemän. Och 50 procent av alla anställda om det råder brist på arbetskraft och om det träffas lokal överenskommelse mellan facken och företaget.

Efter avtalet bestämde sig Siemens för att pressa facket: nedläggning av de två mobiltelefonfabrikerna i Bochum och Kamp-Lintfort och flytt till Ungern om inte de anställda gick med på att öka arbetstiden från 35 till 40 timmar utan att lönerna höjdes.

Facket, som traditionellt varit svagt representerat på Siemens, sa ja. Men fick i gengäld igenom garanterade jobb i två år för de 4 000 anställda på de två hotade mobiltelefonfabrikerna. Fabrikerna utlovades också investeringar på sammanlagt 280 miljoner kronor i nya produkter. Uppgörelsen berör 4 000 av Siemens 160 000 Tysklandsanställda.

Nästa slag stod på Daimler-Chryslers fabrik i Sindelfingen, där IG Metall är starkt.

Facket på Mercedes-fabriken i Sindelfingen utanför Stuttgart ställdes inför en valsituation. Antingen öka arbetstiden från 35 till 40 timmar utan att lönerna höjs – annars flyttar tillverkningen till Sydafrika och Bremen.

Förslaget väckte en våg av protester. 60 000 Mercedes-arbetare över hela landet lade ner arbetet när förhandlingarna gick in i sin slutfas. Utgången blev inte som arbetsgivarna hoppats på:

• 35-timmarsveckan blir kvar i produktionen.
• 40-timmarsveckan gäller bara forskning- och utvecklingsavdelningen samt serviceenheterna (personalrestauranger, städning, tvätt, fastighetsskötsel). I gengäld lovar företaget att inte outsourca (lägga ut uppdrag på utomstående) någon serviceenhet i hela Tyskland. Vissa enheter som redan outsourcats kommer dessutom att återföras till företaget.
• Lönerna ökar för dem som förlänger sin arbetstid. Företaget hade först krävt förlängd arbetstid utan lönekompensation.
• Chefernas löner sänks med tio procent. Inte bara toppcheferna utan även chefer på mellannivå.
• Löneökningarna mattas av 2006 genom att de så kallade lönekurvorna sänks med 2,79 procent. Den höjning som de anställda då skulle få betalas ut som ett engångsbelopp i stället för att nivån höjs.
• Inhyrning av arbetskraft begränsas till 1,5 procent av arbetskraften.

Men det mest uppseendeväckande med avtalet rör jobbgarantin. Samtliga 160 000 anställda vid Daimler-Chryslers tyska fabriker – inte bara vid Sindelfingen-fabriken – garanteras jobb i åtta år, alltså fram till 2012.

Vad som nu händer är att fler och fler företag börjar förhandla om längre arbetstider. Electrolux-ägda AEG vill förlänga arbetstiden. Förhandlingar har just inletts för 103 000 metallarbetare på Volkswagen där företaget kräver 30-procentiga kostnadssänkningar till 2011.

Till raden av företag som kräver arbetstidsförlängning sällar sig nu även Opel.

Kommentera

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Det kan dröja en stund innan din kommentar publiceras. Dela gärna artikeln så kan fler delta i debatten! E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.