Industriarbetarnas tidning

Tyskt företag bryter unikt jobbavtal

12 augusti, 2004

Skrivet av

I fjol köpte tyska Getrag Volvos tillverkning av manuella växellådor i Köping. Facken förhandlade då fram ett unikt sysselsättningsavtal, där företaget lovade att göra så mycket som möjligt för att förhindra att jobben försvann. I går kom beskedet att 385 jobb försvinner.

Johnny Rönnqvist var metallaren som förhandlade fram sysselsättningsavtalet, som skulle se till att jobben skyddas fram till år 2007. Han och alla visste att det skulle bli övertalighet eftersom de manuella växellådorna i fortsättningen skulle tillverkas i Tyskland.

– De lovade att ta hit ersättningsjobb, men de har inte gjort ett jävla dugg.

– De borde kunna göra mer. Här är flera stora företag inblandade. Getrag, Volvo och Ford och så klarar man inte av att ta hit ersättningsjobb för att möta en övertalighet som vi alla visste om. Uselt! De här stora bolagen borde kunna bättre.

Sysselsättningsavtalet var bra, men det kunde ha varit mer tvingande.

– Troligtvis är Getrag mer uppbundet av starkare sysselsättningsavtal i Tyskland. Därför väljer det att säga upp personal i Sverige. Här är det så mycket lättare.

När Getrag i fjol tog över i Köping lovade företaget att satsa på mer framtidsinriktade produkter som AWD-system och AWD-komponenter – alltså kraftöverföring till fyrhjulsdrift.

– De satsningarna görs också, men inte i den takt att vi kan rädda jobben för dem som nu blir övertaliga när växellådorna flyttar, säger Irene Holm, metallklubbens ordförande på Getrag.

Getrag äger halva Köpingfabriken och sysselsätter 1 000 metallarbetare och 300 tjänstemän. Av dessa varslas 173 fast anställda metallarbetare och 12 tjänstemän om uppsägning. 60 anställda som fyllt 60 år går hem med avtalspension. För 140 visstidsanställda förlängs inte anställningarna.

– Visstidarna visste vad de gav sig in på. Vi förklarade för dem att vi snart kommer att vara för många här på Getrag, säger Holm.

Enligt sysselsättningsavtalet lovade företaget att i första hand utbilda och inte säga upp om produktionen minskade.

– Det blev som vanligt: ingenting.

Andra halvan av Köpingfabriken drivs av AB Volvo och tillverkar tunga växellådor och framaxlar till lastvagnar. Den delen sysselsätter drygt 1 200 metallarbetare och ett par hundra tjänstemän.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?