Industriarbetarnas tidning

JämO kritiserar tio grafiska företag

7 september, 2004

Skrivet av AGNETA PERSSON

Tio grafiska företag får bakläxa av jämställdhetsombudsmannen, JämO. Jämställdhetsplanerna är för dåliga. Företagen riskerar böter på hundra tusentals kronor om de inte bättrar sig.

När JämO nyligen granskade de tio företagen fick inte ett enda godkänt. Många hade varken handlingsplaner för jämställda löner eller någon åtgärds- och beredskapsplan mot sexuella trakasserier. Handlingsplaner för att få fler kvinnor till arbetsplatsen var också ovanliga. Vidare är jämställdhetsplanerna för generellt formulerade. Ofta skrivs lagens paragraf om att arbetsförhållandena ska anpassas efter både kvinnor och män mer eller mindre av. Exakt hur det ska gå till på just den specifika arbetsplatsen står inte.

Flera arbetsgivare anser att en plan för en jämlikare rekrytering är onödig i en tid när nästan ingen får jobb.

– De hänvisar till att det går dåligt i branschen, säger Åsa Frostfeldt som är utredare på JämO. Men det är en dålig ursäkt. Lagen ska följas oavsett nedskärningar.

Att alla de granskade företagen fick bakläxa förvånar inte Lena Andersson som är ombudsman för Grafikerna i Göteborg. Förra året var hon med och kartlade jämställdheten på 56 grafiska företag i Sverige. Medan undersökningen visade på hyfsat intresse för jämställdhetsfrågor var kunskapsluckorna desto större. Av de 56 kartlagda företagen saknade 34 procent en jämställdhetsplan. Lönekartläggning saknades på 77 procent av företagen. Så JämO:s ”eländiga” resultat var alltså förväntat, säger Lena Andersson som tror att det handlar om okunskap, inte ovilja. Och där har facket en del att lära sig.

– Vi är snabba på att ordna kurser i till exempel MBL (medbestämmandelagen) men jämställdheten har vi missat. Vi får lägga en del av skulden på oss att vi inte har utbildat, men arbetsgivaren borde också bjuda in till diskussion.

Knappt var tredje medlem i Grafikerna är kvinna. Av förbundsstyrelsens 13 ledamöter är två kvinnor och förbundets elva lokalavdelningar har enbart manliga ordföranden. Den manliga dominansen färgar av sig på jämställdhetsarbetet, anser Lena Andersson.

– Trots att jämställdhetsplanen finns med på skyddsombudens checklista finns det inte ett kryss. De prioriterar inte den frågan. Det är ingen tung arbetsrättslig fråga och den är inte konkret.

Helt genomusla betyg får de granskade företagen inte av JämO som berömmer flera för deras höga ambitioner i sitt jämställdhetsarbete.

– Tidningstryckarna fick högsta betyget, säger Åsa Frostfeldt på JämO. De var bra på att visa att de jobbar aktivt och framför allt hade de en väldigt bra utvärdering.

Fakta: Dessa företag granskades:

• Aller Tryck AB, Helsingborg
• Bengt Perssons Bokbinderi AB, Västerås
• Edita Tandsbyn AB, Tandsbyn
• Elanders Tryckeri AB, Kungsbacka
• Eson Pac AB, Veddinge
• Kappa Förenade Well AB, Eslöv
• Strålfors Svenska AB, Ljungby, Åstorp, Nacka, Göteborg
• Tidningstryckarna Aftonbladet Svenska Dagbladet AB, Kista
• Vestmanlands Läns Tidning, Västerås
• Västerbottenskuriren, Umeå

Fakta: Jämställdhetsplaner

• En arbetsgivare med minst tio anställda har skyldighet att tillsammans med facket göra en jämställdhetsplan varje år. Planen ska bland annat kartlägga hur arbetsgivaren arbetar för att miljön ska vara bra för både kvinnor och män, på vilket sätt arbete och föräldraskap underlättas samt hur könsdiskriminering och sexuella trakasserier förhindras. Planen ska också kartlägga löneskillnader mellan könen.

• Kravet på jämställdhetsplan gäller även på arbetsplatser där det finns enbart kvinnor eller enbart män samt arbetsplatser som bara har säsongs- och timanställda.

• Den som vill kan skicka in jämställdhetsplanen till JämO som kollar att den uppfyller lagens krav.

• Om ditt företag saknar jämställdhetsplan ska du i första hand påpeka det för företagsledningen och/eller facket. Du kan också anmäla det till JämO som då försöker förmå arbetsgivaren att frivilligt upprätta en jämställdhetsplan. Om det inte fungerar kan JämO – och även facket – gå till jämställdhetsnämnden. Ett företag som vägrar följa lagen riskerar böter på flera hundra tusen kronor.

• Det finns ingen mall för hur en jämställdhetsplan ska se ut. Varje plan måste utgå från verkligheten på den aktuella arbetsplatsen. JämO har skrivit en handledning som beskriver hur man steg för steg kan gå till väga. Den heter ”Att arbeta fram en jämställdhetsplan” och kan laddas ner från www.jamombud.se Där hittar du också jämställdhetslagen.

• Information om jämställdhetsarbete och fackliga studier finns också på fackets hemsida: www.gf.se Där kan du bland annat beställa handboken ”Aktivt jämställdhetsarbete” som är gratis för fackets medlemmar.

(Rubriken korrigerad 9/9 2004)

Arbetsrätt Striden om las

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

IF Metall: Vad finns det för alternativ?

Det går inte att tro att det inte ska bli någon förändring av arbetsrätten, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Bra att regeringen lyssnar på parterna

Regeringen har nu visat att den vill värna den svenska modellen och låta parterna ha huvudinflytandet, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

Blandade känslor för regeringens las-besked

Blandade känslor för regeringens las-besked

”Ett beslut i rätt riktning”, enligt GS ordförande Per-Olof Sjöö. Pappers ordförande Pontus Georgsson är däremot starkt kritisk.

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.