Industriarbetarnas tidning

Direktörer slipper pensionsbekymmer

7 oktober, 2004

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Oroas du över om din pension kommer att räcka till? Den oron delar du knappast med vd:arna för Sveriges stora börsbolag. Företagen betalar i snitt 250 gånger mer för pensionen till vd:n än till de anställda.

LO har på nytt undersökt lönerna för toppar i olika delar av den så kallade samhällseliten.

Den här gången har LO också specialstuderat pensionsvillkoren för vd:arna i de 20 största bolagen mätt efter omsättning 2002. LO har jämfört företagens kostnader för pensioner till vd:n med den avtalade pensionskostnaden per anställd i företagen.

Undersökningen visar att de stora bolagen i snitt betalar 250 gånger mer i pension till sin vd än till en vanlig anställd. Och att företagen betalar 22 procent av de anställdas lön till pension, medan vd:arna tar ut pensioner som i snitt motsvarar 50 procent av deras löner.

Företagens höga kostnader för vd:arnas pensioner beror inte bara på att cheferna har högre löner. Pensionsnivån för direktörerna baseras på några få toppår och att de kan gå i pension tidigt.

För vanliga löntagare baseras pensionen på snittlönen under hela arbetslivet.

Den vanliga avtalspensionen har ett tak. Därför tecknar höginkomsttagare ofta avtal om extra pension. Företagen betalar extra avtal åt sina vd:ar. Det kan ske via ett försäkringsbolag, en ersättning till vd:n eller genom att företaget betalar cheferna ur sin egen kassa även efter att vd:n har slutat.

Volvo är ett av de storföretag som själva betalar sina pensionerade vd:ar, enligt LO:s undersökning.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.