Industriarbetarnas tidning

Iggesund prövar individuella skift

9 november, 2004

Iggesunds bruk ska prova individuellla skiftscheman. Men många är skeptiska. Den nya typen av scheman gör att de gamla invanda skiftlagen bryts upp och det är inte populärt.

I dag jobbar man på Iggesund enligt ett sexveckorsschema. De olika skiften ligger på sina bestämda platser. Alla vet hur många förmidddags-, eftermiddags och nattskift som ska göras och när. Schemat är förutsägbart åratal framåt i tiden.

Skiftbytestiderna ligger fast i försöket. Men med individuella skiftscheman ska den anställde kunna välja skiften själv. Var och en planerar sex veckor i taget och kan då välja att jobba färre eller fler nattskift än nu. Fler eller färre helger. Eller dagtid hela tiden. Man väljer själv när semestern ska tas ut. I det nya systemet kan man också – till skillnad från nu – jobba flextid, och ligga plus eller minus arton timmar.

Individuella skiftscheman har prövats på flera andra arbetsplatser, bland andra Astra Zeneca i Södertälje och Sundsvalls sjukhus. Där har beläggningen fungerat, trots att de anställda väljer själva.

Meningarna bland de anställda är delade. Conny Larsson, som jobbat i samma skiftlag sedan 1984 är emot projektet: – Därför att man riskerar att hamna ihop med folk som man inte har bra personkemi med. Och det blir osäkert – jag vet ju inte mer än sex veckor framåt hur jag ska jobba.

Försöket på Iggesund inleds med ett ettårigt pilotprojekt för de sextio arbetare som jobbar på cellulosafabriken. Om allt fungerar kan Iggesund till slut ha individuella skiftscheman för samtliga 600 anställda.

Carina Magnusson-Fernlund, medlem i Pappers avdelningsstyrelse, understryker att försöket med individuella skiftscheman är ett hälsoprojekt:

– Det finns nu en del som inte kan jobba natt – då blir man sjukskriven på heltid. Dessutom har vi ganska hög medelålder på bruket, vilket innebär att det kommer att bli fler som inte kan jobba natt, i varje fall inte tre nätter i rad som man måste nu.

Leif Andersson, som är produktionschef för cellulosafabriken, tror att det nya systemet underlättar deltidsarbete.

– Om det nuvarande förslaget med att arbetsgivaren delfinansierar kostnaderna för långtidssjukskrivna går igenom, blir det extra viktigt att ha möjligheter för deltidssjukskrivna att kunna arbeta. Annars kostar det oss extra. Jag skulle tro att det handlar om en fem-sju miljoner kronor som man kan använda till något bättre.

Se även Vårdprojekt kan bli modell för bruk

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?