Industriarbetarnas tidning

Kortare väg till fast jobb

10 november, 2004

Blir en visstidsanställning längre än ett år ska den automatiskt övergå till ett fast jobb. Det är en del av inriktningen i ett kommande lagförslag.

Efter flera månaders diskussioner har nu regeringen, miljöpartiet och vänsterpartiet kommit överens om gemensamma riktlinjer. Frågan gäller hur villkoren ska ändras för visstidsanställningar.

Samarbetspartierna vill införa en ny ”fri visstidsanställning” i lagen om anställningsskydd (Las). Anställningen kräver ingen motivering och saknar de begränsningar som finns i den nuvarande formen ”överenskommen visstidsanställning”.

”Fri visstidsanställning” ska gälla upp till ett år. Fortsätter personen att jobba därefter ska anställningen omvandlas till ett fast jobb.

Partierna vill samtidigt förkorta kvalifikationstiden för förtur till fast jobb. Det ska räcka med sex månaders anställningsgstid för att få förtur till nya fasta jobb på arbetsplatsen.

Samarbetspartierna har tidigare enats om ett förslag till lagändringar för att öka föräldraledigas anställningsskydd.

Förslaget går ut på att Las kompletteras med en regel som säger att uppsägningstiden för föräldralediga ska räknas först från den dagen då den föräldralediga kommer tillbaka till jobbet.

Samarbetspartierna vill också förbjuda diskriminering av föräldralediga.

En gemensam inriktning är alltså klar nu. Nästa steg är att en departementspromemoria skrivs. Den ska sedan ut på remiss till arbetsmarknadens parter. Tidigast i vår kommer lagförslaget att vara färdigt.

– Vi kommer att lyssna väldigt noga på de fackliga organisationerna, säger Camilla Sköld Jansson som sitter i arbetsmarknadsutskottet för vänsterpartiet.

– Vi vill att fasta anställningar även i fortsättningen ska vara grundregeln. Om det här förslaget ändrar på den grundregeln är det inte bra.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.