Industriarbetarnas tidning

Kvinnodiskriminering eller omtanke?

11 november, 2004

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Diskriminerar Volvo Personvagnar kvinnor genom att föreskriva viss kroppslängd för jobb vid linan? Nästa vecka åker Arbetsdomstolen till Göteborg för att ta ställning i den frågan.

Huvudförhandlingen i längdmålet i Arbetsdomstolen kan ta ovanligt lång tid. Arbetsdomstolen har planerat in hela nästa vecka. En av dagarna ska domstolens ledamöter göra en syn på plats i Torslanda i Göteborg.

Frågan är: diskriminerar Volvo Personvagnar kvinnor indirekt?

Det anser Jämställdhetsombudsmannen, JämO, som har stämt företaget. JämO driver fallet åt en kvinnlig medlem i Kommunalarbetarförbundet som sommaren 2002 sökte jobb hos Volvo Personvagnar i Göteborg. Kvinnan nekades jobb. Hon fick veta att hennes längd på 160 centimeter inte räcker för ett jobb vid linan på Volvo Personvagnar. Företaget har ett längdkrav på minst 163 centimeter.

Längdkravet är satt av arbetsmiljöskäl, eftersom företaget anser att risken för arbetsskador ökar för korta personer.

Statistik som JämO hänvisar till visar att cirka trettio procent av Sveriges kvinnor i arbetsför ålder är för korta för jobbet på Volvo. Medan bara mellan 0,9 och 2,4 procent av männen är för korta.

Det är första gången JämO testar begreppet indirekt diskriminering i domstol. Marie Nordström, jurist på JämO, anser att frågan har stor principiell betydelse.

– Naturligtvis hoppas jag att JämO vinner och att Volvo slutar tillämpa krav som vi uppfattar som könsdiskriminerande. Men i förlängningen hoppas jag att arbetsgivare verkligen försöker att anpassa sina arbetsplatser så att de passar för både män och kvinnor.

En knäckfråga i förhandlingarna blir troligtvis hur säkert Volvo måste vara på att korta personer lättare får skador innan företaget inför särskilda längdkrav.

JämO kräver Volvo Personvagnar på 200 000 kronor i skadestånd till kvinnan. JämO har stämt Volvo i ytterligare ett liknande fall, men den förhandlingen vilar i avvaktan på den första domen.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.