Industriarbetarnas tidning

Pappers­industrin sparar halv miljard

27 december, 2004

Halverad sjukfrånvaro inom tre år. Det målet går nu arbetsgivarna och facken i pappers- och massaindustrin ut med tillsammans.

– Det skulle minska branschens kostnader med 500 miljoner kronor om året, konstaterar Stefan Aminoff, arbetsmiljöansvarig på arbetsgivarföreningen Skogsindustrierna.

Målet lanseras på de fem regionala konferenser landet runt där företrädare för Skogsindustrierna, Pappers, Civilingenjörsförbundet, Ledarna och Sif träffar lokala företrädare från arbetsgivare och fack för att diskutera det nya samverkansavtalet om arbetsmiljö.

Syftet med konferenserna är att omsätta avtalets innehåll i praktisk handling ute på arbetsplatserna, att få igång lokala aktiviteter:

– Då är det bra att ha konkreta mål att arbeta mot, därför har vi utformat dessa tillsammans, säger Mikael Jansson, Pappers arbetsmiljöombudsman.

Utöver den halverade sjukfrånvaron finns också de konkreta målen att minst 40 procent av de anställda ska vara ”långtidsfriska”, och att antalet olycksfall ska halveras.

– Olycksfallen har ju legat på nivån tre olyckor om året per hundra anställda ganska länge nu, utan att vi kommit vidare.

Det nya samverkansavtalet innehåller några förändringar. Så stod exempelvis tidigare att den som fått uppdrag eller befattningar som innebar ansvar för arbetsmiljöfrågor ”snarast” skulle genomgå grundläggande utbildning.

– Nu är det tillagt ”inom sex månader,” påpekar Mikael Jansson.

– Tidigare har det varit för lätt för arbetsledare att utebli från den grundläggande arbetsmiljöutbildningen. Genom att de utbildas har våra skyddsombud ofta en bättre grund att stå på än de arbetsledare de pratar med. Det är inte bra, när cheferna känner ett kunskapsunderläge blir det inte någon bra dialog.

– Alla chefer är inte dåliga Men förvånande många tar inte detta på allvar.

Arbetsgivarnas kunskapsnivå som ett problem – det har även EU-kommissionen uppmärksammat när man stämt Sverige inför EG-domstolen (se länk till artikeln EG-kommissionen stämmer Sverige).

– Ja, där får vi lite draghjälp nu när vårt regelverk läggs under luppen. Det vore bra om vi kunde lösa detta själva avtalsvägen, så vi slapp lagstiftning.

I samverkansavtalet står också att de lokala parterna gemensamt ska utvärdera företagshälsovården varje år.

– Företagshälsovården är viktig så att man ser hur hela organisationen mår, det visar bland annat AHA-projektet. Efter nyår blir ju detta ännu viktigare, med de ökade kraven på arbetsgivarna att ordna rehabilitering och deltidsarbeten med mera.

Även Göran Swanström, avtalsansvarig i Skogsindustrierna, lyfter fram företagshälsovården:

– Vi har gjort en enkät som visade att företagshälsovården används i klassiska frågor – olycksfall, sjukvård och liknande. Men när det gällde psykosociala frågor, stress och liknande användes den inte. Därför betonar vi företagshälsovårdens betydelse på de här konferenserna.

Göran Swanström understryker ledarskapets betydelse för att arbetsmiljöfrågorna får sin rätta plats i arbetet:

– De tunga signalerna måste komma från den högsta ledningen och följas upp ordentligt. Kommer sådana signaler ägnar sig folk åt dessa frågor.

Den första lokala konferensen om avtalet hölls i Karlstad i november. Där fick deltagarna diskutera de nya målen och vad de skulle innebära konkret på den egna arbetsplatsen:

– En del satte väldigt tuffa målsättningar för det egna företaget – under 3 procent, berättar Mikael Jansson.

– Det kom fram många idéer: Hur man ska utveckla de olika friskvårdssatsningar som finns, hur man ska jobba med hälsoprofiler om kost, alkohol och hälsa. Personalronder är en annan idé – att gå runt och prata med folk om rehabsituationer på ställen där man vet att folk ofta skadar sig. Och för de som redan är sjuka behövs också åtgärder det fanns många idéer om hur mans skulle få kontakt med dom.

I detta sammanhang är det dock viktigt att de mål man sätter är realistiska, understryker Mikael Jansson:

– Därför var det bra att man också pratade om sjuknärvaro – risken för att känna pressen att inte sjukskriva sig därför att det har satts upp mål. Man måste se upp med detta – folk måste få vara sjuka trots att vi har arbetsmiljömål. Någonstans mellan 3 -4 procent frånvaro måste man räkna med.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

Facket: Här förväntar sig folk löneökningar

På Skandinaviska byggelement går fabriken för högtryck, trots coronakris.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.

Skyddsombudens dag DA uppmärksammar dem som värnar om din arbetsmiljö

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.