Industriarbetarnas tidning

Powerwave säger upp 450 anställda

16 december, 2004

Powerwave i Tullinge, utanför Stockholm, flyttar sin tillverkning till Estland och Kina. Samtliga 450 anställda sägs upp.

– Företaget har kört över oss, säger Metalls klubbordförande Stefan Sandberg.

På ett stormöte i går fick alla anställda veta att de blir av med jobbet nästa år. För de flesta går uppsägningstiden ut under vårvintern nästa år. Men en del av de anställda blir ”arbetsbefriade” med fortsatt lön redan nästa vecka.

– Vi i fackklubben informerades en månad efter att företaget varslat länsarbetsnämnden, säger Stefan Sandberg. Då fick vi dessutom tystnadsplikt (Företagen har den rätten enligt mbl. Red.komm.)

Tidigare i år förhandlade företaget och facket om planerna att flytta verksamheten till Estland och Kina. Inget av facken på företaget stödde planerna.

– Vi tycker att det är helt fel att flytta till andra länder för att utnyttja underbetald arbetskraft, säger Stefan Sandberg.

En mindre del av tillverkningen förs över till Powerwaves fabrik i Täby i Stockholm. Enligt facket kommer mellan 30 och 60 personer att få erbjudande att flytta med. Företaget kommer att välja ut vilka de vill behålla. Enligt uppgift kan det handla om anställningar till lägre löner.

Powerwaves Europachef Johan Ek pekar på den hårda prispressen från kunderna inom elektronikbranschen.

– Den verksamhet vi ska flytta, monteringen, är mycket personalintensiv. Kostnaden för det arbetet är exceptionellt hög i Sverige.

Han säger också att kompetensen finns bland personalen i företagets Kina- och Estlandfabriker.

På fackets argument om utnyttjande svarar han:

– Vi måste tänka på hela koncernens personal. Säkerställa bolagets framtid. Då gäller det att producera på ett kostnadseffektivt sätt.

Powerwave är en amerikansk koncern med fabriker i Sverige, Estland, USA och Kina. 400 anställda jobbar i Kina och 160 i Estland. Fabriken i Tullinge tillverkar underdelar till 3G-nätet, till bland andra Ericsson, Nokia och Motorola.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.