Industriarbetarnas tidning

Hårt tryck på tyska facket

11 februari, 2005

Skrivet av

Först var det diskussionen om längre arbetstider, frysta löner, jobbgarantier. Sedan ställdes Rüsselsheim mot Trollhättan. Sällan har tysk arbetsmarknad känts närmare.

För att skaffa sig intryck av utvecklingen skickade Metall en grupp till i Tyskland. En av dem var Ingemar Göransson på förhandlingsavdelningen.

Stämmer det att tyska IG Metall håller på att ge upp 35-timmarsveckan?

– Nej, men de står inför hårt tryck. Eftersom 35-timmarsveckan är reglerad i det centrala avtalet orkar facket stå emot. Några enstaka undantag finns dock.

Men vi har ju fått läsa om företag som förlängt arbetstiderna?

– I så fall sker förlängningen mot betalning, återigen med några undantag. Arbetsgivarna är inte intresserade av att öka arbetstiden i sig. Arbetsgivarna vill minska kostnaderna men att öka arbetstiden med betalning minskar kostnaderna ytterst lite.

Vad händer?

– Eftersom den genomsnittliga veckoarbetstiden är en kollektivavtalsfråga och inte kan rubbas visar det vikten av att ha centrala avtal. Däremot är inte lönerna skyddade i det centrala avtalet. Tyska avtal har inte det löneskydd som vi har.

-Därför kan man i Tyskland lokalt komma överens om att sänka eller frysa lönerna. Det är det som riskerar hända nu.

Och vad leder det till?

– Säg att facket och arbetsgivaren vid ett företag kommer överens om att frysa lönerna i sex år. Samtidigt stiger lönerna i resten av samhället med i snitt tre procent om året. Då kommer de anställda vid företaget med frysta löner att förlora 18 procent i förhållande till andra efter sex år. En stegvis lönesänkning utdragen över tiden.

Sänks lönerna i Tyskland nu?

– I stora, viktiga branscher som bil och elektronik förekommer avtal där lönerna fryses.

Hur kan facken acceptera det?

– Av tre skäl. De är utsatta för utpressning, jobben hotas. Det finns inget löneskydd i centrala avtalet. För det tredje kan de få igenom avtal om garanterade jobb. Det är avtal som man inte riktigt vet vad de är värda.

Varför då? Ett avtal är väl ett avtal?

– Den juridiska grunden för avtalen om jobbgarantier är högst osäker. En jobbgaranti är främst en politisk förpliktelse från arbetsgivaren.

Facket kan alltså inte dra en arbetsgivaren som bryter mot jobbgarantin inför domstol?

– Troligen inte, om arbetsgivaren bryter mot avtalet kan nog inte straffet mätas ut i domstol. Däremot kan straffet mätas ut i samhället, hos allmänheten, opinionen. Folk tycker att företaget betett sig svinigt.

Det som händer i Tyskland idag – kan det hända i Sverige?

– Nej, det går inte att sänka lönerna eftersom det centrala avtalet har ett löneskydd.

– Den lokala fackklubben kan inte komma överens med arbetsgivaren att sänka eller frysa lönerna. Den lokala fackklubben har frivilligt avsagt sig den makten, just för att skydda sig mot utpressning! Det är det som är förbundet.

– Förbundet är inte ett hus i Stockholm. Det är människorna som bundit sig till varandra, ingått ett förbund med varandra.

Är utvecklingen i Tyskland viktig för metallarbetare i Sverige?

– Absolut. Vi är barn av samma tid, av samma värld. Vi har ett regelsystem som liknar varandras, våra avtal föddes vid förra sekelskiftet. I grunden är vi väldigt lika. Våra företag konkurrerar på samma marknader. Vi finns bägge i högproduktiva verksamheter, arbetskraften är välutbildad och vi har en god infrastruktur.

– Dessutom är vi utsatta för samma sorts utpressning. Ibland ställs vi mot varandra, som Opel mot Saab. Ibland ställs vi gemensamt mot lågkostnadsländer.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Industrifacken skickar hem sina delegationer

Fack och arbetsgivare kan fortfarande inte enas om storleken på löneökningarna. Nu skickar industrifacken hem sina delegationer.

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Arbetsrätt Striden om las

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Kommer regeringen att lyssna på LO:s nej?

Fredagens besked från Svenskt näringsliv och PTK ställer frågan: Kan regeringen driva igenom en ny arbetsrätt trots att LO har sagt nej till förslaget? skriver DA:s reporter Rasmus Lygner.

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

LO säger nej till förslaget om ny arbetsrätt

En enig LO-styrelse säger nej till las-förslaget. ”Det gav allt för mycket makt åt arbetsgivarna”, säger GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Välj förnuftet framför fundamentalismen

Dra tillbaka utredningsförslaget och låt parterna förhandla igen efter avtalsrörelsen utan politiska hot, skriver DA:s chefredaktör Helle Klein.

”Industri­arbetare behöver ett starkt anställningsskydd”

Industriarbetare styr ju inte marknaden, dollarkursen eller virusspridningen, skriver Håkan Wågvi.

Las-förhandlingarna återupptas

Las-förhandlingarna återupptas

För två veckor sedan kraschade las-förhandlingarna – nu återupptas de. Tidigast på fredag ska fack och arbetsgivare lämna besked.

Släpp laghotet – förhandla vidare om las

Helle Klein: ”Både fack och arbetsgivare har varit tydliga med att det inte är mer tid de behöver utan mindre av politiskt tvång.”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

”Är inte politisk strejk en aktuell kampmetod?”

Utredningsförslaget kan inte tillåtas bli lag. I den kampen måste hela arbetarrörelsen ställa sig på rätt sida, skriver IF Metall-klubbens styrelse på AB Volvo i Umeå.

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Wennemo: Det blir en komplicerad avtalsrörelse

Risk att en redan krånglig avtalsrörelse blir nu ännu krångligare, tror Medlingsinstitutets Irene Wennemo.