Industriarbetarnas tidning

Hemlig registrering avslöjad

15 februari, 2005

Skrivet av JOHANNA THORELL

LKAB-anställda upptäckte av misstag att arbetsgivaren fört hemliga anteckningar om deras arbetsprestationer. Ett tydligt brott mot personuppgiftslagen, enligt Metalls avdelningsordförande i Malmberget.

Registreringen avslöjades efter att en representant för företagsledningen loggat in på datorn. Ett fel gjorde att personen aldrig loggades ut. När anställda vid LKAB sedan satte sig vid datorn fick de se information som de inte visste fanns.

Tomas Nilsson är ordförande i Metalls avdelning i Malmberget, tidigare Gruvfyran. Han är förtegen om vilka uppgifter det rör sig om. Men han berättar att det handlar om noteringar av händelser som skett på företaget. Även namn på ett tiotal inblandade finns registrerade.

Uppgifterna har enligt Tomas Nilsson att göra med arbetsprestationer, även om det inte rör sig om rena personliga omdömen.

– Vi anser helt klart att det är ett brott mot personuppgiftslagen, Pul, att förvara den här typen av uppgifter i datorn.

– Det är också ett brott att det gick att komma åt dem. Samtidigt var det tur att datorfelet inträffade, annars hade anteckningarna aldrig upptäckts, säger han.

Tomas Nilsson frågar sig också vilket syfte företaget haft med dokumentationen.

-Vi har andra system som hanterar de uppgifter som behövs för produktionen. Personliga anteckningar behövs inte. Görs det sådana anteckningar ändå ska det ske öppet så att båda parter kan säga sin mening.

Katarina Högquist, jurist på Datainspektionen, vill inte uttala sig om ett brott mot Pul har begåtts eller inte i det här fallet. Men generellt sett säger hon att anställda har rätt att få veta vilka uppgifter som registreras av arbetsgivaren och vad de används till.

– För att veta om en registrering är laglig måste man först veta vad syftet är. All registrering måste ha ett berättigat syfte och vara i enlighet med god sed på arbetsmarknaden, säger hon.

– Om personuppgifter för någon form av prestationsmätning behandlas, ska de anställda veta om det, säger Katarina Högquist.

Fack och arbetsgivare har förhandlat lokalt, utan att komma fram till en lösning. Frågan kommer nu att gå vidare till centrala förhandlingar.

Om det visar sig att företaget brutit mot lagen kan det leda till skadestånd för de anställda som nämnts i anteckningarna.

Martin Ivert, vd och koncernchef för LKAB, vill inte kommentera händelserna eller bemöta fackets kritik:

-Vi har som princip att inte förhandla i media. Vi vill pröva den här frågan i de förhandlingar som ska göras.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?