Industriarbetarnas tidning

Krismöte i Industrifacket

2 maj, 2005

Skrivet av ÅKE LIF

Industrifackets förbundsstyrelse håller ett extramöte i eftermiddag om hur krisen i förbundet ska hanteras. Samtidigt fortsätter protester att strömma in mot förbundsstyrelsens nej till samgående med Metall.

I morgon ska förbundets överstyrelse, det högsta beslutande organet mellan kongresserna, träffas. Meningen var att man skulle ta ställning till förbundsstyrelsens överraskande rekommendation från förra veckan att stoppa planerna på samgående.

Nu är frågan vad förbundsstyrelsen kommer fram till vid krismötet.

I överstyrelsen sitter två representanter från var och en av förbundets 22 avdelningar plus förbundsledningen.

Nästan hälften av avdelningarna har öppet protesterat mot förbundsstyrelsen. I dag tillkom exempelvis avdelning 15 i Södermanland.

Klubbar vid en rad företag har också uttryckt sin bestörtning.

Industrifackets centrala ungdomskommitté skriver: ”Det är vi ungdomar som ska leva med beslutet i en lång tid framöver och undrar då om dessa punkter som man var oense om verkligen behöver betyda ett nej till Metall.”

Nya gymnasielagen

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Hundratals unga ensamkommande måste hitta fasta jobb innan jul för att få stanna i Sverige. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) tycker att Sverige varit generösa mot gruppen – men föreslår nu vissa lättnader på grund av pandemin.