Industriarbetarnas tidning

Lågavlönade vinnare i nytt avtal

3 maj, 2005

Skrivet av AGNETA PERSSON

En rejäl satsning på minimilönerna, ytterligare en dags arbetstidsförkortning och förlängd föräldralön. Det är några av ingredienserna i det nya avtalet för Grafikernas omkring 12 000 medlemmar på civil- och förpackningssidan.

Liksom förra året var det en samling utmattade förhandlingsdelegater som efter 24 timmars manglande kom överens med arbetsgivarna i GFF, Grafiska Företagens Förbund, om ett nytt civil- och förpackningsavtal. Förhandlingar som såg dystra ut från början slutade i morse med glädje.

– Det här är ett kanonbra avtal, säger Grafikernas förhandlingschef Tommy Andersson. Jag kommer att somna nöjd.

Stötestenarna som gjorde att fack och arbetsgivare stod så långt ifrån varandra förra veckan att Grafikerna valde att skicka hem förhandlingsdelegationen i förtid, var arbetsgivarsidans krav på sänkt ob-ersättning och ökat inflytande över arbetstidens förläggning.

Till sist gick arbetsgivaren med på att låta det fackliga inflytandet över hur nattarbete och övrig veckoarbetstid ska förläggas vara lika starkt även i framtiden.

När det gäller ob-ersättningen nådde dock parterna en kompromiss. Ersättningen för obekväm arbetstid räknas i det nya avtalet inte upp med samma procentsats som övriga löner.

Däremot ska den som jobbar, eller de sista tolv månaderna har jobbat, obekväm arbetstid kompenseras med en extra ersättning.

Detta sker genom att den sammanlagda ob-kostnaden på ett företag läggs ihop, räknas upp med samma procent som löneökningarna och sedan fördelas bland var och en av dem som jobbat obekväm arbetstid.

Även den som under de sista tolv månaderna endast tillfälligt jobbat obekväm arbetstid får också rätt till extra kompensation.

– Det innebär en överkompensation för de flesta av våra medlemmar eftersom skiftgången går ner, säger Tommy Andersson.

Det nya avtalet garanterar alla en löneökning på minst 500 kronor under avtalsperioden, 270 kronor det första året och ytterligare 230 kronor året därpå. Därutöver ska de lokala potterna fördelas.

Till vinnarna i det nya avtalet hör de som går på avtalets lägsta löner. Minimilönerna höjs med tre procent både det första och det andra året. Det innebär till exempel en lägsta lön på 15 058 kronor från och med 1 juni 2006 för en 22-åring utan erfarenhet. I dag är lägsta lönen 14 190 kronor.

Dessutom införs en ny kategori när det gäller minimilöner: den som fyllt 22 år och har minst två års branschvana. Från och med den 1 juni i år blir lägsta lön för denna grupp 15 500 kronor.

Det nya avtalet innehåller också en arbetstidsförkortning på tolv minuter per vecka, vilket motsvarar en dag per år.

– Vi är de enda på svensk arbetsmarknad som under de här tre åren fram till avtalsperiodens slut lyckats få två dagars arbetstidsförkortning, säger Tommy Andersson. Och det har vi fått i en tid när alla pratar om att vi måste jobba mer!

Vidare förlängs föräldralönen från två till tre månader för den som varit anställd hos samma arbetsgivare i minst två år. Ytterligare en nyhet är att även barnbarn ska räknas in i kategorin ”nära anhörig”. Den som har ett barnbarn som avlider eller drabbas av allvarlig sjukdom har alltså fortsättningsvis rätt att vara borta från jobbet med bibehållen lön.

Avtalet innehåller också kompensation för arbetstiden som förlängs i och med att nationaldagen blivit helgdag i stället för annandag pingst. Eftersom nationaldagen kan infalla vilken veckodag som helst innebär det att årsarbetstiden ökar. Kompensationen för det används till att finansiera en del av arbetstidsförkortningen.

Inte bara förhandlingschefen är positiv över det nya avtalet:

– Vi kan känna oss ganska nöjda, säger en av förhandlingsdelegaterna, Britt-Inger Östblom från Almqvist & Wiksell Tryckeri i Uppsala.

– Det känns viktigt att vi fick en låglönesatsning. Att vi fick till ett avtal över huvud taget när det kändes så kärvt i början.

– Arbetstidsförkortningen känns också bra och att det blev ett tvåårigt avtal. Det är stabilt för båda parter, då vet man vad som gäller i två år. Dessutom går övriga LO-avtal ut då och fördelen är att vi kan samordna oss och hjälpas åt.

Avtalet träder i kraft den 1 juni 2005 och gäller till och med 31 maj 2007.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?