Industriarbetarnas tidning

Metall-kvinnor trakasseras mer än andra

20 juni, 2005

Skrivet av JOHANNA THORELL

Hälften av företagen där Metalls medlemmar arbetar har inte gjort någon kartläggning av lönerna. Metall utökar nu sin granskning av hur arbetsgivarna följer jämställdhetslagen.

Syftet är inte i första hand att peka ut företag som inte sköter sig. Granskningen ska i stället ge kunskaper om hur företagens så kallade jämställdhetsplaner ser ut och vilken utbildning de behöver för att bli bättre på att behandla människor lika. Metalls genomgång utgår från Jämställdhetsombudsmannens (Jämos) krav, som bygger på vad jämställdhetslagen säger.

– Företagen ska känna sig trygga med att de inte får en anmärkning av Jämo om vi har gått igenom planen först, säger Metalls Margareta Pettersson.

Projektet startade som ett försök förra året i avdelningen i Skövde. Nu utökas det också till Södertäljeavdelningen. Margareta Pettersson, som arbetar med jämställdhetsfrågor på Metall, säger att det finns möjlighet att granska företag i upp till sju avdelningar under året.

Bakgrunden till arbetet är att alla företag med fler än tio anställda är skyldiga enligt lag att ha en jämställdhetsplan. En viktig del i jämställdhetsplanen är den så kallade lönekartläggningen.

Lönekartläggningen ska visa på vilka grunder lönerna sätts. Företagen ska på ett systematiskt sätt dokumentera skillnader i kvinnors och mäns arbetsuppgifter och löner. Om det finns skillnader ska företagen också fråga sig om de är osakliga – och hur det i så fall ska rättas till. Med hjälp av lönekartläggningen ska orättvisor som grundar sig på kön bli synliga och möjliga att ta itu med. Facket och arbetsgivaren ska samarbeta med lönekartläggningen.

Flera fackförbund, bland annat Metall och CF, rapporterar nu att hälften av företagen inte har gjort någon lönekartläggning. För att sätta fart på företagen begär Metall in företagens jämställdhetsplaner för granskning. I samband med det bjuds också arbetsgivarna in till utbildning i jämställdhetsfrågor.

Metalls medlemmar berörs enligt Margareta Pettersson särskilt av två jämställdhetsproblem:

– Det ena är att kvinnorna får de enklaste, lägst värderade jobben och därmed lägre lön. Det andra är att de utsätts för trakasserier, säger Margareta Pettersson.

Enligt en undersökning gjord av SCB och Metall anser tio procent av Sveriges arbetande kvinnor att de blivit utsatta för trakasserier, som till exempel hån och nedlåtande kommentarer. Motsvarande siffra för Metallkvinnorna är arton procent, det vill säga nästan dubbelt så många.

– Metalls arbetsplatser är ofta mansdominerade och har därför jämfört med andra relativt höga löner och en bra löneutveckling, säger Eberhard Stüber, utredare på Jämo.
– Men man kan fråga sig om kvinnorna på dessa arbetsplatser har samma möjlighet att utvecklas i arbetet som männen, fortsätter han.

Fotnot: Det finns ungefär 33 000 företag i Sverige som har fler än tio anställda.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.