Industriarbetarnas tidning

Kortare semester lockar företag till Norge

1 september, 2005

Skrivet av JOHN LEANDER

Svenska företag flyttar inte bara till låglöneländer. Stenqvist Emballage AB i Norrköping tar sikte på högkostnadslandet Norge när det varslar sina arbetare.

Hyresavtalet för fabriken, som gör bärkassar, går ut först 2008 och arbetarna har mycket jobb att göra. Trots det anser Stenqvist Emballage AB att lönsamheten är för dålig. Den främsta orsaken sägs vara hårdnande konkurrens och stigande råvarupriser.

Därför vill företaget bryta upp vid årsskiftet och slå ihop produktionen med en annan befintlig fabrik i norska Trondheim. Tanken är att två mindre fabriker, med för dålig lönsamhet, ska bli en stor lönsam enhet.

68 arbetare och 7 tjänstemän har varslats i Norrköpingsfabriken.

Fackklubbens ordförande Conny Svensson är fullt medveten om att Norrköpingsfabriken, trots den nuvarande arbetsbördan, går med förlust. Han ställer sig ändå tvivlande till den tänkta Norgeflyttens lönsamhet.

– Norge är inget låglöneland direkt. Dessutom har de inte samma erfarenhet. Vi i Norrköping gör många olika produkter. I Trondheim kör de bara långa serier av samma sak och har inga omställningar i produktionen.

Conny Svensson tycker att Trondheimsfabriken lika gärna kunde flytta till Norrköping i stället. Företagets ekonomichef Jörgen Lindquist har full förståelse för Conny Svenssons synpunkter, men ger ändå mothugg.

– Vi har tittat på båda alternativen och har kommit fram till att den totala lönekostnaden faktiskt blir lägre i Norge. Jag blev själv förvånad när jag såg siffrorna.

Den lägre lönekostnaden i Norge beror, enligt Jörgen Lindquist, på avtalsregler som skiljer sig mot hur det är i Sverige. Till exempel har arbetarna på den norska fabriken kortare semester och lägre skiftersättning.

När det gäller bristande kompetens i den norska fabriken, anser Jörgen Lindquist att det finns mycket kompetens både där och i Norrköping.

– Men vi behöver kompletterande kompetens och ska anställa 15 personer, säger han och öppnar därmed en möjlighet för arbetare i Norrköpingsfabriken, om de är beredda att flytta till Norge.

Om det norska lockropet har någon effekt återstår att se. Majoriteten av de anställda i Norrköpingsfabriken är i 50-årsåldern och de flesta har jobbat där längre än 20 år.

Dessutom är det inte definitivt avgjort hur det blir med företagsflytten. Nästa vecka inleds MBL-förhandlingar med Industrifacket och Sif. Då ska alternativa lösningar diskuteras.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?