Industriarbetarnas tidning

Tryckeriet Edita Oy skär ned

13 september, 2005

Skrivet av AGNETA PERSSON

Blankettryckeriet Edita Oy i Tandsbyn skär ner. Drygt tio grafiker berörs när print- och kuverteringsavdelningen ska läggas ut på entreprenad.

I början av sommaren skrev Dagens Arbete (i den tryckta tidningen) om det växande blankettryckeriet i Tandsbyn. Framtiden var ljus, företaget höll till och med på att nyanställa. Nu visar det sig att satsningen på print och kuvertering trots allt inte var så lönsam.

– Vi har hur mycket jobb som helst, ändå får vi inte ner kostnaden på vår produktion, säger grafikernas klubbordförande PG Bergqvist. Vi har sett de röda siffrorna. Att något var på gång, som en omorganisation till exempel, förstod vi. Men att de skulle stympa …

På print- och kuverteringsavdelningen jobbar i dag tjugo personer, både Grafiker, Sif:are och Syndikalister.

Förhandlingarna om vilka som får gå inleds i dag, tisdag 13 september.

Nya gymnasielagen

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Hundratals unga ensamkommande måste hitta fasta jobb innan jul för att få stanna i Sverige. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) tycker att Sverige varit generösa mot gruppen – men föreslår nu vissa lättnader på grund av pandemin.