Industriarbetarnas tidning

Volvo rationaliserar i Umeå

6 december, 2005

Skrivet av FREDRIK KORNEBÄCK

Volvo Lastvagnar i Umeå ska spara 25 procent på två år. Det innebär färre jobb. Men det är inte säkert att det behövs några varsel, enligt företaget.

Metalls fackklubb informerades om planerna för några veckor sedan. Fackklubben svarade med att kräva preciseringar av hur besparingarna ska gå till. Företaget har kallat in en konsult som ska bli färdig med en genomgång under vintern.

William Frank, Metalls klubbordförande, uppger att facket inte är emot rationaliseringar. Men klubben kräver att de måste vara väl motiverade och ske på rätt sätt.

– Rationaliseringar i industrin är normalt. Men vi har varit tydliga. Vi accepterar absolut inte förslag som ger sämre arbetsmiljö eller ett stressigare tempo där våra medlemmar måste springa snabbare.

Nedskärningskravet räknas från andra kvartalet i år och två år framåt. I rationaliseringarna ingår förvandlingen av gruppbaserade arbetsuppgifter till linestyrda, en process som ännu inte är riktigt färdig i Umeå. Det var under stora protester från facket som Volvo ändrade från gruppbaserat arbete till mer löpande band-produktion.

Företaget hävdar att det förändrade produktionssättet är bra även för arbetsmiljön. Samtidigt medger informationschefen Thor Persson att alla inte är nöjda med att arbeta vid liner.

– Vi gör inga försämringar av arbetsmiljön. Det som en del upplever som negativt är att arbetet är mer bundet än förut, det har vi förståelse för. Men totalt sett har det blivit bättre arbetsmiljö både vad gäller tempot och ergonomin, säger han.

Under vintern kommer de aktuella sparkraven att klarna. Men det är, enligt företaget, långt ifrån säkert att besparingarna betyder varsel om uppsägningar.

– Det är klart att jobb försvinner vid rationaliseringar, men samtidigt ökar kapaciteten och vi har en naturlig avgångstakt.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.