Industriarbetarnas tidning

Backemarks hyrde in uppsagda

31 januari, 2006

Skrivet av AGNETA PERSSON

I somras sades tolv grafiker upp från Backemarks Grafiska i Älmhult. I början av januari fick tre komma tillbaks – som tillfälligt inhyrd arbetskraft. Helt fel, enligt facket. Helt korrekt, enligt företaget.

De tolv grafikerna, som slutade på Backemarks i december, sades upp på grund av arbetsbrist. Bara några veckor efter att de slutat fick företaget in en tillfällig order som krävde extra arbetskraft. Nu fick tre av de uppsagda komma tillbaks – som inhyrda genom ett bemanningsföretag.

Enligt lagen om anställningsskydd, Las, har den som sägs upp från sitt arbete under nio månader förtur tillbaka om företaget behöver nyanställa. Genom att anlita ett bemanningsföretag i stället för att erbjuda vikariat till de nyligen uppsagda, har Backemarks kränkt återanställningsrätten, hävdar facket.

– Arbetsgivaren har hyrt in samma personer som jobbade där tidigare, men inte enligt den ordning som lagen anger, säger Lennart Nilsson, grafikernas ombudsman i Lund.

De lokala förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare ledde ingenstans. Nu väntar central förhandling och därmed har Grafiska fackförbundets förhandlingschef Tommy Andersson fått ärendet på sitt bord. Han kallar arbetsgivarens agerande för ”oerhört kränkande” för den enskilde.

Tommy Andersson är inte intresserad av att höra vilka skäl arbetsgivaren kan tänkas ha att anlita ett bemanningsföretag.

– Det är ointressant. Uppstår det ett behov av arbetskraft och det finns en återanställningsrätt så ska det återanställas. Det är en principfråga.

Tommy Andersson är beredd att gå till domstol om arbetsgivaren inte accepterar återanställningsrätten. Ärendet är principiellt viktigt, säger han. Inte bara för grafiker.

– Det kommer att öka i omfattning, det är jag helt säker på. Arbetsgivaren har under många år ställt krav på flexibilitet. Visstidsanställningarna har ökat dramatiskt, och ersätter man visstidsanställda med bemanningsföretag så ökar ju flexibiliteten.

Lars Ericsson, vd på Backemarks, förklarar att företaget regelbundet drabbas av arbetstoppar och det är inget han tänker lösa med tillfälliga anställningar. Att anlita ett bemanningsföretag är den mest flexibla lösningen, anser han.

– De tar anställningsansvaret, löneadministrationen, om någon blir sjuk … de tar hela arbetsgivaransvaret. Vi är rätt övertygade om att det här är helt ok. Det är inget konstigt med det.

– Jag beklagar om facket har uppfattat det som om jag försöker kringgå Las.

Liknande ärenden har förekommit inom andra branscher. Mest känt är fiskeredskapstillverkaren Abu Garcia i Svängsta där 50 arbetare sades upp i november 2001. Företaget hyrde strax därefter in personal i stället för att återanställa dem med förtur. Dåvarande Metall stämde arbetsgivaren inför Arbetsdomstolen, men förlorade. Det berodde framför allt på att det kom fram att de uppsagda tackat nej till visstidsanställningar.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?