Industriarbetarnas tidning

Flopp för löpande bandet på Volvo

1 februari, 2006

Skrivet av

Löpande bandet blev ingen succé vid Volvo Lastvagnar i Umeå. Montörerna mår sämre när jobbet gjordes mer enformigt. Missnöjet ökar, motivationen sjunker och kvalitén försämras. Två av tre montörer vill söka nytt jobb.

Det konstateras i en forskarrapport som utvärderat övergången från grupporganisation till löpande band på hyttfabriken.

Tidigare monterades hytterna i mindre arbetsgrupper vid olika arbetsstationer, ”kortflöden”. Den organisationen övergavs vid halvårsskiftet 2004 och ersattes av det löpande bandet.

Tre forskare vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg fick verkstadsklubbens uppdrag att utvärdera återgången till det löpande bandet. Bland annat genomfördes enkäter med monteringspersonalen både före och efter införandet av det löpande bandet.

Rapporten visar att löpande bandet inte är effektivare. Det är svårare att rationalisera det löpande bandet än en fungerande grupporganisation som är mer flexibel.

Studien visar att tempot drivits upp. I dag är cykeltiden – den tid montören har på sig att utföra hela arbetet – betydligt kortare.

Montörerna har tappat inflytande över jobbet. Maskinerna styr mer av monteringen. Förr kunde ett lag av montörer i hög grad själva påverka arbetstakten. Laget hade möjligheten att ”köra ikapp” om man kommit efter – eller jobba in produktion så att man kunde ta längre raster. Det går inte nu.

Jobbet har blivit stressigare. De flesta anser att det blivit allt svårare att ta rast eller ta kontakt med arbetskamrater. Två tredjedelar av de svarande anser att den psykiska arbetsmiljön försämrats.

Däremot är det fler – 42 procent – som tycker att den fysiska arbetsbelastningen blivit lindrigare än de som anser – 31 procent – att den blivit hårdare. Ändå uppger drygt hälften att ohälsan ökat med det löpande bandet. Det vanligaste problemet är värk i muskler och leder, följt av stress.

– Därför har vi också märkt en ökning av rehabiliteringsfallen, främst bland kvinnor, säger William Frank, ordförande för IF Metallklubben.

Han tycker att företaget borde sätta sig ner med klubben och diskutera hur man ska komma till rätta med problemen.

– Rapporten visar att många av de anställda inte skulle kunna rekommendera sina vänner Volvo som arbetsplats. Då har vi ett problem. Vad är det som är fel?

– Om folk inte vill stanna här kan företaget alltid locka med skyhöga löner, men då köper man sig fri från problemen. Om vi däremot har bra betalt och får möjlighet att utvecklas i jobbet och känna uppskattning, då kan vi lyckas.

Nu talar företaget om utmaningen att sänka kostnaderna med en fjärdedel. Frank vill att företaget och klubben antar en annan utmaning – att leva upp till Arbetsmiljölagens intentioner.

– Där finns mycket som är användbart.

Arbetsmiljölagen säger bland annat att starkt styrt eller bundet arbete ska undvikas, att arbetet ska ge variation, social kontakt och samarbete och ge möjlighet till utveckling, självbestämmande och ansvar.

– Det där borde vi kunna resonera om för att komma till rätta med problemen, säger William Frank.

Dagens Arbete har förgäves sökt företaget för en kommentar.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?