Industriarbetarnas tidning

Spiken i kistan för Borås Wäfverier

7 februari, 2006

Skrivet av PÄR KARLSSON

Borås Wäfveri flyttar nu den sista delen av sin tillverkning till Estland. Det är konstsilkeproduktionen som berörs och 60 personer sägs upp.

Det är en stor besvikelse för oss alla på företaget, säger Morteza Rajabion, IF Metalls klubbordförande på Svenskt Konstsilke, som är en del av Borås Wäfveri.

Även om det var väntat så är det tungt. Medelåldern är hög bland de anställda och ungefär 90 procent är invandrare. Många talar inte svenska så bra, och kommer få svårt att hitta ett nytt jobb.

Företaget har under senare år dragits med dålig lönsamhet och enligt Urban Olsson, vd på Svenskt Konstsilke, är flytten oundviklig:

– Vi har varit nära konkurs då vi tappat stora marknadsandelar till företag i Portugal och Polen som vi inte kan matcha prismässigt. Inom bilindustrin, som är största köpare av våra produkter, är prispressen enorm.

I Estland är företagets lönekostnader bara 15 procent av vad de är i Sverige och Borås Wäfveri har under de senaste tre åren flyttat cirka 250 jobb dit. De anställda i konstsilkeproduktionen, en industri som har gamla anor i Borås, blir de sista som får gå.

– Det är blandade känslor. För samtidigt som vi inte har något val gör det ont i hjärtat att behöva säga upp våra anställda, säger vd Urban Olsson. Han försöker dock se optimistiskt på de anställdas framtid:

– Många av våra anställda är beredda att jobba skift. Det tror jag kommer att underlätta deras jobbsökande.

Klubbordförande Morteza Rajabion håller med om att företaget inte har något val i nuläget:

– Men hade företaget investerat i nya maskiner i tid hade det här inte behövt hända. Då hade vi kunnat vara konkurrenskraftiga, men vi försummades då alla pengar gick till att rädda koncernens ekonomi.

Förhandlingar mellan facket och företaget inleds i början av vecka 8, och Morteza Rajabion hoppas att de anställda ska få extra omställningsstöd, utöver det stöd som industriarbetare har rätt till enligt omställningsavtalet.

– Det behövs verkligen. För hur lätt är det att få jobb i dagens Sverige om du är gammal och saknar språkkunskaper?

Urban Olsson säger att företaget ska göra vad det kan för de anställda. Samtidigt vill han poängtera att flytten av produktionen inte sker av kortsiktiga skäl:

– Vi är det sista stora företaget i Borås som flyttar. Mycket produktion försvann redan på 70-talet. Vi har försökt, men det går bara inte längre.

Efter flytten har Borås Wäfveri endast ledning, försäljning och produktutveckling kvar i Sverige. Det rör sig om 50-60 personer. På företagets anläggning i Estland finns i dag 3 300 anställda.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?