Industriarbetarnas tidning

Grafikeravtal för utländska företag klart

14 mars, 2006

Skrivet av AGNETA PERSSON

Samma löneprinciper som för svenska företag ska gälla för utländska företag med tillfällig verksamhet i Sverige. Det har fack och arbetsgivare inom den grafiska industrin kommit överens om. Avtalet tillåter konfliktåtgärder om löneförhandlingarna drar ut på tiden.

Överenskommelsen mellan Grafiska fackförbundet och arbetsgivarna i Grafiska Företagens Förbund, GFF, är så gott som klar.

Överenskommelsen består av ett branschanpassat tillägg till LO:s och Svenskt Näringslivs rekommendation som presenterades i höstas. Rekommendationen är ett slags ramavtal som anger vilka principer som ska gälla för utländska företag med tillfällig verksamhet i Sverige och som under tiden vill vara med i en svensk arbetsgivarorganisation. Syftet är att undvika lönedumping och orättvis konkurrens.

Så här ser överenskommelsen ut för den grafiska branschen:

– Innan ett företag beviljas medlemskap i GFF ska det förhandla med facket om löner och anställningsvillkor. Lika behandling ska gälla. Att till exempel ge tillfälliga arbetare avtalets minimilön är inte lika behandling eftersom Grafikernas medlemmar inte jobbar för minimilöner. En genomsnittslön blir inte heller rätt.

– Faktorer som till exempel erfarenhet, utbildning och vad övriga på arbetsplatsen tjänar avgör vilken lön som ska gälla. För att facket ska kunna förhandla fram rättvisa villkor måste GFF tillhandahålla nödvändig information om det gästande företaget och dess arbetare.

– Förhandlingarna ska enligt rekommendationen från LO och Svenskt Näringsliv ske under fredsplikt. Överenskommelsen mellan Grafikerna och GFF ger dock facket rätt att ta till stridsåtgärder om förhandlingarna drar ut på tiden. Det gästande företaget ska inte hinna avsluta jobbet och åka hem innan gästarbetarnas villkor reglerats.

Villkoren gäller från och med den 1 mars i år. Något skriande behov av tydliga regler inom den grafiska branschen är det dock inte fråga om. Större delen av den grafiska industrin är tung och svårflyttad. Att någon till exempel skulle flytta ett helt tryckeri till Sverige finner både fack och arbetsgivare föga troligt. Däremot kan det på sikt komma bemanningsföretag som säljer sina tjänster till grafiska företag, spekulerar de.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?