Industriarbetarnas tidning

Sämre för facket i Estland

21 mars, 2006

Skrivet av

Estlands konservativa regering vill försämra för facket. IN, Industrianställda i Norden, protesterar mot planerna. Risken är att smittan sprider sig hit, säger Kent Kärrlander, ombudsman på IN.

IN samlar 23 nordiska fackförbund, bland andra IF Metall och Pappers. De ser med oro på vad som håller på att hända i Estland där det finns över 400 nordiska industri- och byggföretag. Bara 17 procent av de anställda är organiserade, bara vart tionde företag har kollektivavtal.

– Om den estländska regeringen får igenom sitt förslag innebär det att de nordiska företagen får helt andra regler i Baltikum mot hemma, säger Kent Kärrlander.

– Och risken är att det estniska exemplet sprider sig till de nordiska företagens hemmaplan. Vi vet hur nära varandra arbetsgivarna i det här området arbetar.

Den estniska regeringen vill införa en ny lag som reglerar förhållandet mellan anställda och arbetsgivare.

Den nuvarande lagen ger facket en begränsad rätt till information och representation. Den lagen ska ersättas med en ny som ställer facket åt sidan. I stället för facket ska de anställda företrädas av företagsråd.

I dag kan företagsråd bara bildas på företag där facket inte finns.

–Att ha företagsråd behöver i sig inte betyda att facket förlorar i inflytande. Tyskland har ju sina företagsråd, betriebsrat. Men det systemet kombineras med en stark ställning för facket. I Estland vill man vingklippa det lilla som facket har.

Regeringsförslaget innebär att de fackliga förtroendevalda – i strid mot den internationella arbetsorganisationen ILO:s regler –förlorar de flesta av de rättigheter man har idag. Inklusive skyddet mot uppsägning.

Dessutom förkortas utrymmet för facklig tid. I dag har facket rätt till 40 timmar i veckan vid företag med fler än 500 anställda. Med regeringsförslaget kommer tiden att krympa till 24 timmar i veckan.

IN har nu skickat ett brev till den estniske premiärministern Andrus Ansip och även tagit kontakt med Europafacket och EU-kommissionen.

–Vi är sent ute, medger Kent Källander. Vi fick ropen på hjälp från det estniska facket i tolfte timmen. Nu tycks regeringen ha skjutit upp beslutet så vi får se vad som händer.

–Men det behövs ett snabbt och omfattande politiskt tryck i den här frågan. Vi är mycket oroliga.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?