Industriarbetarnas tidning

GM-facken kräver gemensamt avtal

28 april, 2006

Skrivet av

Facken i Europa samlar sig mot General Motors. Inga lokala förhandlingar kommer att inledas innan det finns ett ramavtal, gemensamt för alla fabriker.

Fem orter tävlar vem som ska få tillverka GM:s nästa småbil på Deltaplattformen, den bilmodell som i dag motsvaras av Opel Astra: Antwerpen (Belgien), Bochum (Tyskland), Ellesmore Port (England), Gliwice (Polen) och Trollhättan (Sverige).

– Vi föreslår att General Motors kommer till Trollhättan den 23 maj för att inleda förhandlingar med alla klubbarna och förbunden om ett ramavtal, säger Veli-Pekka Säikkelä, ansvarig för IF Metalls förhandlingsenhet.

Vid ett möte i Frankfurt i går kom förbunden och klubbarna överens hur General Motors ska bemötas i fortsättningen. Facken var överens: gärna lokala förhandlingar, men först ett ramavtal.

– Det har funnits tidigare inom GM Europa, senast när företaget skulle göra sig av med 12 000 anställda hösten 2004, säger Säikkelä. Därför borde det inte vara några problem.

Facken vill att ramavtalet innehåller försäkringar om att inga fabriker läggs ner och att ingen tvingas sluta. Produktionen ska också fördelas rättvist mellan orterna, kräver facken.

– Dessutom vill vi att GM redogör för sina framtidsplaner. Nu får vi bara läsa spekulationer i pressen, det duger inte.

I samband med att GM utlyste ”skönhetstävlingen” formulerade man också vilka krav som ställs på fabrikerna för att de ska kunna producera den nya småbilen. Ingen övertidsersättning, ”flexibla semestrar” och obetalda matraster var några av kraven. Ett annat krav var 48 månader långa arbetstidskorridorer vilket innebär att bilarbetarna skulle kunna jobba plustid i två år och minustid i två år.

– I dag har Trollhättan en korridor på 24 månader. Ingen har klagat, det har fungerat. Varför vill nu företaget ha 48 månader? Varför inte 36 eller 96 månader för den delen, undrar Säikkelä.

– Vi är gärna med och diskuterar åtgärder som kan stärka konkurrenskraften. Men då vill vi veta varför en sådan här åtgärd skulle stärka konkurrenskraften.

Veli-Pekka Säikkelä tycker att facken lärde sig mycket av förra ”skönhetstävlingen” mellan Trollhättan och Rüsselsheim.

– Det märks att vi hållit på ett tag. Det är mycket enklare den här gången.

Ni har lovat varandra att inte gå under kollektivavtalet. Är det ett dilemma för er att andras avtal är ihåligare?

– Visst är det ett dilemma, det ska man inte sticka under stol med. Men nu har vi gått samman och lovat varandra full öppenhet. Vi har lovat att hålla ihop och att ingen skriver på ett lokalt avtal innan de andra orterna är informerade.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?