Industriarbetarnas tidning

Lönestrid på Nordhydraulic

7 april, 2006

Skrivet av JONAS HÅLLÉN

Nordhydraulic i Kramfors fördelade den lokala lönepotten efter egen vilja, utan att komma överens med facket. De anställda fick inte heller ta med sig sina fackliga representanter till lönesamtalen.

Resultatet blev att många på verkstadsgolvet bara fick Teknikavtalets lägsta lönehöjning. Samtidigt var det några som fick upp till 800 mer i månaden trots att de, enligt klubben, har likadana jobb som sina kamrater.

Dessutom sa företaget upp det lokala lönesystemet. Numera finns det ingen gemensam överenskommelse om hur den lokala potten ska fördelas.

– Vi är förvånade och besvikna, tidigare hade vi ett bra samarbete med ledningen, säger verkstadsklubbens ordförande Vuokko Wahlström.

Det samförståndet existerar fortfarande på Elpress, som finns i samma byggnad som Nordhydraulic. Tidigare var de båda företagen delar av samma bolag och de totalt 180 metallarna tillhör fortfarande samma klubb.

– När vi sätter oss ner med Elpress ledning är det inga problem, med den nya ledningen för Nordhyraulic har det kärvat från första början, säger Vuokko Wahlström

Krister Asplund, ombudsman på IF Metall i Kramfors, menar att Nordhydraulics ledning har gjort fördelningen av den lokala potten till en principfråga.

– De vill inte att den fackliga organisationen ska vara med och bestämma över lönebildningen.

I Dagens Arbete 4/2006 rapporterades om en liknande konflikt vid Sanmina i Örnsköldsvik. Krister Asplund är orolig över utvecklingen:

– Vi håller på att tappa greppet om lönebildningen. Löneprinciperna i Teknikavtalet fungerar inte.

– Förut fanns det objektiva lönesystem som värderade ens arbete, nu försöker arbetsgivarna inför subjektiva löner där folk bedöms efter personlighet.

Efter de centrala förhandlingarna hade IF Metall möjlighet att dra frågan om fördelningen av den lokala potten vidare till en gemensam lönenämnd. Frågan om de anställdas rätt att få ha en facklig representant närvarande vid lönesamtalen kunde ha prövats i Arbetsdomstolen.

IF Metall valde dock att inte föra ärendena vidare (se separat artikel).

Elpress tillverkar bland annat kabeldon. Nordhydraulic gör hydrauliska ventiler. De båda företagen ägs av samma ägare, Atle Industri AB.

Dagens Arbete har varit i kontakt med Nordhydraulics vd Börje Forsberg. Han vill inte kommentera konflikten.

Fakta:
Konflikterna vid Samina i Örnsköldsvik och Nordhydraulic i Kramfors handlar i grunden om hur paragraf 2, om löneprinciperna, i Teknikavtalet ska tolkas. I paragrafen står det bland annat:

* Löneskillnader ska vara objektiva och väl motiverade.

* Varje medarbetare ska veta på vilka grunder lönen satts.

* Diskriminerande eller andra sakligt omotiverade skillnader i löner och andra anställningsvillkor mellan anställda ska inte förekomma.

Texten är korrigerad 7/4 2006.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.