Industriarbetarnas tidning

Tyska Continental säger upp 150 Motalabor

3 maj, 2006

Skrivet av ÅKE LIF

Den tyska koncernen Continental, en av huvudsponsorerna till fotbolls-VM i sommar, har varslat om uppsägning för 130 anställda i Motala.
– Det går att driva verksamheten vidare, kanske med alternativ produktion, säger IF Metallombudsmannen Sven-Åke Andersson.

IF Metall strandade i slutet på förra veckan förhandlingarna med Contitech Hycop, ett företag som ägs av Continental-koncernen. På Hycop tillverkas delar till insprutningssystem för personbilar.

Företaget vill sluta med den tillverkningen och i stället behålla 80 anställda som ska leverera komponenter till lastbilsindustrin.

– Visst har det gått lite knackigt, men vi gick för inte så länge sedan med på en neddragning med 85 personer av lönsamhetsskäl, säger Sven-Åke Andersson, ombudsman på IF Metalls avdelning i Västra Östergötland.

– Sedan kom de tillbaka direkt med nya propåer.

I förhandlingarna fanns ingen motsättning mellan parterna om en ny organisation, flödesstyrd och med självstyrande grupper. Men när det gällde neddragningarna gick det inte att komma överens.

– Vad beträffar villkoren vid neddragningar vill de bara gå på lagens minimikrav. Eftersom vi inte kunde komma till en uppgörelse om avvikelse från turordningen fanns det inget att göra än att stranda och gå vidare till central förhandling, säger Sven-Åke Andersson.

IF Metall har pekat på hur Continental arbetar i Tyskland när det gäller sociala och andra villkor vid nedragningar. Sven-Åke Andersson har besökt koncernens företagsråd i Hannover och skapat sig bild av hur Continental agerar inom det affärsområde som rör Motala.

– Det är stor skillnad, säger Sven-Åke Andersson. Det finns pengar för att ta socialt ansvar. Koncernen gjorde ett fantastiskt resultat förra året, och året innan ökade antalet anställda totalt från cirka 68 000 till över 80 000. Och nu satsar de enorma pengar på fotbolls-VM.

Utvecklingen har skapat frustration bland Hycop-arbetarna. Förstamajdemonstrationen i Motala dominerades av protesterna mot Continental.

– När vi tittat på läget i företaget har vi kommit fram till att det går att driva verksamhet i fortsättningen med alternativ produktion. Det borde också göras upp en avvecklingsplan med ett annat socialt innehåll, ungefär som Electrolux gjorde i Nürnberg, säger Sven-Åke Andersson.

I Nürnberg betalade Electrolux upp till 1,8 årslöner till de 1 700 som fick gå.

Företaget säger att man inte vill göra några uttalanden under pågående förhandlingar.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?