Industriarbetarnas tidning

Ny lag ger hårdare straff vid arbetsmiljöbrott

30 juni, 2006

Skrivet av JOHANNA WREDER

Nu blir det hårdare tag mot arbetsmiljöbrott. Från och med i morgon skärps reglerna för företagsbot. Böterna blir högre och lättare att utdöma.
– Det känns jättebra, kommenterar Roger Forsberg, huvudskyddsombud på SSAB i Luleå.

Allt för få arbetsplatsolyckor leder till fällande domar. Det har facket tyckt länge och krävt skärpningar av lagen. I oktober förra året lämnade verkstadsklubben på SSAB i Luleå över en budkavle med krav på tuffare tag mot arbetsmiljöbrott till justitieminister Thomas Bodström.

– Det har varit ett väldigt tryck i frågan underifrån. Vår budkavle undertecknades av klubbar som totalt motsvarar 250 000 medlemmar, säger Roger Forsberg, huvudskyddsombud på SSAB i Luleå.

Justitieministern lovade att lagen skulle skärpas, och i morgon går den efterlängtade lagändringen igenom. Då blir reglerna för företagsbot lättare att använda, vilket innebär att själva företaget kan straffas i stället för enskilda personer.

– De nya reglerna är helt i linje med de krav vi drivit, säger Roger Forsberg.

Ändringarna innebär att det inte längre krävs att brottsligheten är allvarlig för att företagsbot ska kunna utdömas och det maximala bötesbeloppet höjs från tre till tio miljoner. Det införs också en ny möjligt att ge företagsbot genom strafföreläggande om det inte rör sig om böter på mer än 500 000 kronor. Det betyder att åklagaren kan ge företaget böter utan att väcka åtal.

Roger Forsberg tror att de nya reglerna innebär att fler straffas för arbetsmiljöbrott i framtiden.

– Det tror jag helt klart. Nu behöver man inte söka efter en enskild person som är ansvarig i något led, och det är det man oftast misslyckats med tidigare. Kan man bara konstatera att företaget brutit mot arbetsmiljölagstiftningen kan man nu utkräva företagsbot.

Fakta: Andra nya lagregler som gäller från den 1 juliFörbud mot att missgynna föräldralediga. Arbetsgivaren måste bevisa att han inte missgynnat om tvist uppstår. Om en föräldraledig sägs upp börjar inte uppsägningstiden löpa förrän den anställde är tillbaka från ledigheten.Höjt tak för sjukpenning och föräldrapenning. Taket för den sjukpenninggrundande inkomsten höjs från 24 800 till 33 000 kronor per månad.Lägstanivån för föräldrapenning höjs från 60 till 180 kronor per dag.Nya regler för a-kassornas behandling av personuppgifter. Den som fått a-kassa blir återbetalningsskyldig om han eller hon i efterhand får lön eller ekonomiskt skadestånd för samma tidsperiod.
Reglerna ovan är ett urval. Samtliga nya lagar finns på regeringens hemsida: /wp-content/uploads/importedmedia/363b3a8e.pdf

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?