Industriarbetarnas tidning

Grafiker uppsagd efter 44 år

16 augusti, 2006

Skrivet av AGNETA PERSSON

Efter 44 år på Kisatryckeriet blev mannen uppsagd. Hade inte undantagsregeln i Las funnits hade han fått behålla sitt jobb, hävdar Grafikerna som menar att regeln ofta missbrukas.

Enligt lagen om anställningsskydd, Las, ska principen först-in-sist-ut gälla. Den som varit anställd längst är också den som sägs upp sist. Sedan januari 2001 finns det en undantagsregel i Las som gör det möjligt för arbetsgivare med högst tio anställda att undanta två personer från turordningslistan. Tanken är att små företag ska kunna behålla personer med särskild kompetens som är av betydelse för företagets fortsatta verksamhet.

Kruxet är bara att arbetsgivaren inte behöver motivera varför han eller hon gör undantagen, vilket enligt facket öppnar upp för godtycke och erbjuder utmärkta möjligheter att göra sig av med personer som av en eller annan anledning inte faller arbetsgivaren i smaken.

När Kisatryckeriets vd Silvano Adolfsson behövde skära i verksamheten, använde han sig av undantagsregeln och sade upp en grafiker som varit på företaget i 44 år.

– För oss som ska redovisa vinster är det inget konstigt, säger Silvano Adolfsson. Vi har den kompetens vi behöver nu och sett till förhållandet effektivitet och lön så räcker det som vi har nu. Undantagsregeln finns och den har vi nyttjat.

Grafikernas ombudsman Mats Jägbro säger att facket visserligen är luttrat efter årtionden av uppsägningsförhandlingar, men att han den här gången ”tappade hakan”. Något skäl att säga upp en så erfaren medarbetare framför yngre kolleger med mindre erfarenhet fick facket inte, däremot en antydan om att mannen hade högre lön än de andra.

– Vi tycker att man har passerat en gräns här, säger Mats Jägbro. I det här fallet säger företaget inte bara upp anställda, man skaffar sig även möjligheten att säga upp dem som tjänar mest.

Undantagsregeln måste bort, anser Mats Jägbro och menar att den borgerliga alliansens argument att kollektivavtal och andra regler är ett hinder på svensk arbetsmarknad inte stämmer. Det borde tvärtom vara dyrare och svårare att säga upp folk, anser han.

Han får medhåll av kollegan Anders Edgren:

– Jag kan köpa kompetensargumentet om man verkligen håller sig till det, men det skälet används aldrig. Min erfarenhet är att till sist kan arbetsgivaren bara konstatera att ”jag gör som jag vill”.

Mannen som blivit uppsagd från Kisatryckeriet vill inte uttala sig i Dagens Arbete.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?