Industriarbetarnas tidning

Gruvföretag slåss om personal

3 augusti, 2006

Nu konkurrerar gruvföretagen i Norr- och Västerbotten om personal med rätt kompetens. Tidigare var det lätt att hitta personer med bergvana och mekaniker. I dag är det glest mellan kandidaterna.
Ett problem som delvis beror på dålig arbetsmarknadsutbildning, tycker IF Metalls ombudsman Per Lindbäck.

– Vi slåss med andra gruvföretag om samma personer, säger Lena Klippmark som är rekryterare på LKAB i Kiruna.

De eftertraktade är vissa yrkeskategorier som personer med bergvana och rätt gymnasiekompetens, erfarna mekaniker och svetsare.

Det är gruvboomen och det höga metallpriset som påverkat arbetsmarknaden i norra Sverige. Boliden och LKAB bygger ut och andra gruvföretag har startat nya gruvor i Norr- och Västerbotten. Numera finns det 14 gruvor i drift i Sverige.

Enligt Lena Klippmark gäller det bland annat att locka ny personal med bra personalpolitik som bonus, gratis träning och subventionerad tandvård.

På längre sikt är det viktigt att satsa på skolor som LKAB:s egna gymnasieskolor i Malmberget och Kiruna.

Själv har Lena Klippmark jobbat på företaget sedan 1999. Då var det betydligt lättare att hitta sommarpersonal som kom från praktiska linjer på gymnasiet med bra betyg. Men trenden håller visst på att vända, och det är bra, säger Lena Klippmark.

Lars-Erik Olsson, personalchef på Boliden i Gällivare, säger att företaget har flera vakanser just nu. De söker mekaniker som kan serva truckar, lastmaskiner och de fasta maskinerna i anrikningsverken. Det blir även svårare att hitta elektriker, säger han.

Ett av företagets strategier är att satsa på hemvändare, norrlänningar som vill flytta tillbaka till sina rötter. Det handlar också om annonsering och kontakt med skolor.

Även Boliden lockar med personalförmåner som fester och studieresor till andra Boliden-anläggningar.

Per Lindbäck, ombudsman på IF Metall i Skellefteå, säger att tillgången på personal är viktig för facket:

– Våra branscher i industrin är extra känsliga. Får företagen inte tag på rätt personal finns risken att jobben försvinner utomlands.

Han berättar om ett företag i Skellefteåområdet som sökte fem licenssvetsare utan att lyckas. Till slut blev det personal i ett baltiskt entreprenadföretag som tog över.

– Synd när vi har 500 arbetslösa i vår IF Metallavdelning i Skellefteå.

Arbetsmarknadsutbildningen brister, enligt Per Lindbäck. Det borde vara möjligt att förutse pensionsavgångar och den personalomsättning som ständigt sker.

– Arbetsmarknadspolitiken borde vara inriktad på att stödja dem som står utanför.

Nya gymnasielagen

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Ministern: De ensamkommande borde ha förberett sig bättre

Hundratals unga ensamkommande måste hitta fasta jobb innan jul för att få stanna i Sverige. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) tycker att Sverige varit generösa mot gruppen – men föreslår nu vissa lättnader på grund av pandemin.