Industriarbetarnas tidning

IF Metall stäms för utbildning

9 augusti, 2006

Skrivet av MALIN AXELSSON

En IF Metall-medlem på Nylanders Rostfria utanför Varberg fick gå en facklig kurs mot arbetsgivarens vilja. Nu stämmer Teknikarbetsgivarna IF Metall och den lokala klubben.

I mars begärde en av de anställda på Nylanders Rostfria att få gå en niodagars facklig kurs för studieorganisatörer.

Företaget sa nej med hänvisning till att mannen inte var anmäld som facklig fötroendeman och att kursinnehållet var oklart.

Då åberopade IF Metall-klubben på företaget tolkningsförträde, så att den anställde skulle få gå kursen ändå. Det är möjligt enligt förtroendemannalagen.

Tvisten gick till central förhandling utan att lösas, så nu stämmer Teknikarbetsgivarna IF Metall centralt och den lokala fackklubben i Arbetsdomstolen.

Mannen anmäldes som facklig förtroendeman först i maj, alltså efter att facket lagt sitt tolkningsföreträde. Teknikarbetsgivarna hävdar därför att det inte är giltigt.

Peter Erlandsson, ordförande för IF Metall-klubben på företaget, är förvånad över att ett administrativt fel från klubbens sida har fått så stora proportioner.

– Vi borde ha sett till att ha allt pappersarbete klart. Men mellan oss och företaget har det aldrig varit någon panik med sånt. Och så helt plötsligt är det jätteviktigt.

Enligt Erlandsson var skälet till att företaget nekade mannen ledighet från början att det var mycket att göra på arbetet. Det var också därför facket begärde tolkningsföreträde.

Enligt stämningsansökan kostade mannens frånvaro företaget drygt 66 000 kronor i löner och övertid. Dessutom krävs facket på 50 000 kronor i skadestånd.

Har ni ekonomi att betala det här om ni förlorar?

– Det har vi inte. Jag förstår inte hur han har räknat fram de här siffrorna, säger Peter Erlandsson.

Företaget tillverkar bland annat båtbeslag och plåtkonstruktioner.

Fakta förtroendemannalagen:
• En facklig förtroendeman har rätt till den ledighet som fordras för det fackliga uppdraget.
• Ledigheten ska ha skälig omfattning och får inte förläggas så att den medför betydande hinder för arbetets gång.
• Arbetsgivaren kan vägra ledighet om den äventyrar säkerheten för andra människor, till exempel inom brandkår och polis.
• Om arbetsgivaren och facket är oense om en facklig utbildning, och facket hävdar tolkningsföreträde, är det fackets ståndpunkt som gäller tills tvisten prövats i domstol.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.