Industriarbetarnas tidning

Ny seger för Bombardier-anställda

28 augusti, 2006

Skrivet av PÄR KARLSSON

Ytterligare tretton tidigare anställda på Bombardier i Kalmar har fått rätt mot a-kassan i länsrätten. De får därmed tillbaka den ersättning a-kassan drog in för att de fått ”stanna-kvar-bonus” av företaget.
– För jäkligt att det ska ta sådan lång tid, säger Magnus Burman, som fick tömma sin reskassa för att klara sig.

Dagens Arbete har tidigare rapporterat om den första domen i länsrätten i Kalmar i juni som slog fast att den ”stanna kvar-bonus” som de anställda på Bombardier fick då de valde att jobba kvar under nedläggningstiden inte skulle betraktas som avgångsvederlag.

De tio som det då gällde fick därigenom rätt till den a-kassa som de tidigare hade nekats.

Nu har ytterligare tretton personer vunnit striden mot a-kassan, denna gång i länsrätten i Jönköping. Riksdagen slog den sista maj fast att liknande bonusar från och med den första juli i år inte ska betraktas som avgångsvederlag.

Men arbetarna på Bombardier nekades a-kassa innan detta datum, därför hade de inte automatiskt rätt till pengar. De valde då att överklaga ärendet i länsrätten, som nu alltså valt att upphäva a-kassans beslut.

Bo Villner är förbundsjurist på LO-TCO Rättskydd och har följt Bombardier-fallet noga. Han tycker att den nya domen är ännu tydligare än den tidigare.

– Om det kommer upp liknande fall i framtiden tyder nu allt på att folk kommer få a-kassa i efterhand. Bonusen kan ses som betalning för det extra avecklingsarbete man går med på att göra.

En av de berörda är Magnus Burman, som arbetade på företaget från och till under fem år.

– Det är väldigt skönt att vi äntligen får våra pengar, men det är för jäkligt att det ska ta sådan tid. Vi arbetare kände oss rejält överkörda.

Efter att Magnus Burman blev av med jobbet i november förra året, blev han tvungen att tömma den reskassa som han och hans flickvän sparat ihop, för att kunna betala hyra och köpa mat. Han vet ännu inte när de cirka 15 000 kronor som han har rätt till ska betalas ut.

– Informationen från a-kassan har varit bedrövligt dålig, och jag har fått följa ärendet i tidningen. Men nu när jag fått rätt kanske vi kan börja planera en ny resa.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?