Industriarbetarnas tidning

”Avtalskommentarerna gör oss livegna”

30 oktober, 2006

Skrivet av PÄR KARLSSON

Nu kommer kritik från flera håll att facket i och med kommentarerna till kollektivavtalet, som förra året skrevs tillsammans med Teknikföretagen, har lagt sig platt i frågan om övertid. Konflikten på Scania i Oskarshamn har åter gjort frågan aktuell.

– Vi på klubben är inte alls glada över de gemensamma kommentarerna. Jag har märkt en stor skillnad i hur företaget agerar vid övertid. Nu kör de sin linje, och struntar i att ta hänsyn till individen, säger Mikael Johansson, IF Metalls klubbordförande på Scania i Oskarshamn.

Det var i maj i år som 800 anställda på företaget beordrades att arbeta övertid under Kristi Himmelsfärdshelgen. Några anmälde förhinder av olika skäl. Men företaget godtog inga av dessa, och de 43 personer som inte dök upp under helgen fick varningar.

– I varningarna stod att folk hade misskött sig, och att det i framtiden kan innebära en fara för deras anställning, säger Mikael Johansson.

I maj 2005 fördes en hård debatt angående de gemensamma kommentarerna som IF Metall hade skrivit tillsammans med Teknikföretagen. För första gången skrevs kommentarerna, där det beskrivs hur Teknikavtalet ska tolkas, gemensamt. Inom facket fanns farhågor att detta innebar att man lade sig platt för arbetsgivarna i och med formuleringen om övertid.

”Arbetstagaren är, inom avtalets ramar, skyldig att arbeta övertid då arbetsgivaren anser detta vara nödvändigt”, står där att läsa. Detta kan jämföras med formuleringen ”någon absolut skyldighet att arbeta övertid föreligger dock inte enligt avtalet”, som det tidigare stod i Metalls egna kommentarer till kollektivavtalet.

Och i en intervju i Dagens Arbete i maj i år påpekade Scanias platschef Fredrik Allard att de nya kommentarerna till Teknikavtalet ”faktiskt ger oss befogenheter att kräva övertid.”

Nu kommer även kritik från andra håll inom den fackliga rörelsen.

”Vi befarade att det kunde innebära livegenskap. Och alla våra farhågor om arbetsgivarnas ökade möjligheter att tvinga folk till övertidsarbete har bekräftats av flera uppseendeväckande fall, bland annat på Scania i Oskarshamn”, skriver Tomas Johansson och Dennis Olsson, två av IF Metalls gruppordföranden på Volvo Lastvagnar i Göteborg i ett brev till Dagens Arbete.

Även William Frank, ordförande i IF Metalls avdelning i Södra Västerbotten, är kritisk till de gemensamma kommentarerna.

– Nu får vi se effekterna av detta nere i Oskarshamn. Läser man kommentarerna så har ju faktiskt arbetsgivarna i stort sett rätt att göra så här. Tidigare har det varit frivilligt att jobba över, men då fler arbetsgivare får upp ögonen för detta så kommer folk inte ha något annat val än att jobba över.

Kent Mohlin är förhandlingsombudsman på IF Metall, och har varit inblandad i förhandlingarna på Scania i Oskarshamn.

Har facket lagt sig platt för arbetsgivarna?

– Jag förstår att folk är upprörda, och det kanske inte är så behaglig läsning i kommentarerna. Men det är faktiskt så att det bara speglar verkligheten.

På vilket sätt?

– Normalt löser man ju detta i god tro, men i slutändan är det arbetsgivarna som har rätten när det gäller övertid. Om folk inte vet om det så kan det mycket väl sluta i avsked. Men samtidigt så ska deras rätt bygga på en hänsyn till individen, och i Oskarshamn har man inte visat detta alls.

Vad kan då fackklubbarna göra?

– Klubben kan yrka på tolkningsföreträde om någons skäl till att inte jobba över underkänns. Bland annat på Volvo i Göteborg har man använt detta, och det är en bra strategi.

IF Metalls strategi är dock inget som Mikael Johansson i Oskarshamn ger mycket för.

– Det kanske funkar om det handlar om 10 personer, men är det fler så går det inte. Då skulle vi få sitta i förhandlingar hela tiden, och inte hinna med annat viktigt arbete. Vi på klubben tycker att facket i avtalsrörelsen ska satsa på att gå tillbaka till den tidigare skrivelsen. Den nya gör oss i praktiken livegna.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?