Industriarbetarnas tidning

Fler kvinnor ska värvas till fackliga uppdrag

3 oktober, 2006

Skrivet av PÄR KARLSSON

IF Metall satsar på fler kvinnor till de fackliga uppdragen. I dagarna arrangerar förbundet flera jämställdhetskonferenser för att komma till rätta med problemet. Bland annat kan jämställdhetsplaner komma att bli obligatoriskt, även på klubbnivå.

– Klyftan minskar, men det går långsamt. De stereotypa könsroller som finns i samhället finns även inom fackförbunden, säger Jan Svärd på IF Metall, som i dagarna inlett en serie avdelningskonferenser med fokus på jämställdhet inom förbundet.

Den totala andelen fackligt förtroendevalda kvinnor är i dag 16 procent vilket kan jämföras med de 22 procent kvinnliga medlemmar som finns i IF Metall. Det innebär ett gap på 6 procent.

”Så ska kvinnor få mer makt” var namnet på en artikel i Dagens Arbete 1997. Där slogs fast att männen var kraftigt överrepresenterade bland de med fackliga uppdrag i både dåvarande Industrifacket och Metall.

Det märktes särskilt vad gäller ordförandeuppdragen. 1997 var bara 4 procent av avdelningsordförandena kvinnor, och inom dåvarande Industrifacket var andelen 9 procent.

I dag, nästan tio år senare, ser det lite bättre ut, men utvecklingen går långsamt. Efter att förbunden slogs ihop, sitter kvinnor på ordförandeposterna i bara 8 av de 52 avdelningarna (15 procent).

– De konferenser som vi anordnar och den jämställdhetspolicy vi nu tagit fram är medel för att nå en rättvis kvinnlig representation, säger Jan Svärd.

På jämställdhetskonferenserna diskuteras både dagens situation, samt hur förbundet vill att det ska se ut i framtiden. Bland annat handlar det om att få till stånd jämställdhetsplaner även på klubbnivå.

I IF Metalls jämställdhetspolicy står att läsa att arbetet för jämställdhet måste genomsyra hela organisationen. Ett medel som nämns är att all facklig utbildning ska belysa jämställdhetsperspektivet, och målet är att 30 procent i beslutande organ ska vara kvinnor. Men enligt Jan Svärd är det inte realistiskt att tro att detta kommer att kunna vara genomfört till IF Metalls första ordinarie kongress 2008.

– Tills dess får vi nog sikta på att ha lika stor andel kvinnor i beslutande organ som vi har kvinnliga medlemmar i förbundet. Jag vågar inte säga när vi kan nå 30 procent.

Har ni diskuterat att kvotera in kvinnor?

– Nej, från förbundets sida tycker vi att de här konferenserna och vår nya policy räcker.

Men vad säger ni till de som tycker det här tar för lång tid?

– Det är viktigt att påpeka att detta inte är en kvinnofråga. Alla måste ta sitt ansvar och försöka påverka sin egen klubb lokalt. Möter man motstånd kan man ta hjälp av förbundet. Folk är välkomna att ringa mig.

Nästa jämställdhetskonferens hålls i Örebro den 6 oktober. Tidigare har konferenser arrangerats i Hässleholm, Stockholm och Jönköping.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?