Industriarbetarnas tidning

Lättnad för grafiker i Tandsbyn

Publicerad 2006-10-25, 12:00   Uppdaterad 2015-02-09, 11:31

Strålfors har köpt tryckeriet i Tandsbyn och tar över från och med den 1 november.

– Det var det bästa som kunde hända, säger Grafikerklubbens ordförande Krister Wallin.

I går blev affären äntligen klar. Postens dotterbolag Strålfors tar över giro- och blankettryckeriet i Tandsbyn, ett köp som välkomnas av tryckeriets anställda såväl som av fackklubben.

– Det känns mycket positivt, säger Krister Wallin. Det är en lättnad att det äntligen är i hamn. Nu måste vi visa vad vi går för, de vill väl ha lönsamhet. Antingen blir vi övertaliga eller så måste vi anställa. Hur det blir vet vi inte i dag. Men vi räknar inte med att behöva säga upp.

Strålfors affärsområdeschef Ulf Sköld har också lugnande besked att komma med:

– Vi har för avsikt att behålla alla 40 anställda. Vår plan är att efter hand stoppa in mer verksamhet. Det kan bli nyanställningar, men det blir inga dramatiska förändringar.

Strålfors har liknande verksamhet i Ljungby och planerar nu att flytta en del av den till Tandsbyn.

– De är duktiga på giroproduktion i Tandsbyn, förklarar Ulf Sköld. Åtta, tio personer i Ljungby berörs, jag tror vi kan hantera det genom omflyttningar.

Enligt Ulf Sköld kan viss produktion även komma att flyttas från Tandsbyn till Ljungby. Några jobb ska dock inte vara i fara på grund av omflyttningarna, säger han. Varken i Tandsbyn eller i Ljungby.

Varför köper Strålfors tryckeriet i Tandsbyn?

– Vi ser klara samordningsfördelar eftersom vi redan har likartad produktion. Dessutom har Tandsbyn en del kunder som vi är intresserade av.

AGNETA PERSSON