Industriarbetarnas tidning

Övertidskonflikten på Scania ännu olöst

24 oktober, 2006

Skrivet av PÄR KARLSSON

En central förhandling kunde inte lösa övertidskonflikten på Scania i Oskarshamn. Företaget tar inte tillbaka varningarna som delades ut till de, som oavsett skäl, inte kunde jobba övertid under Kristi himmelsfärdshelgen.

– Folk känner sig kränkta. Bland de som varnats fanns bland annat småbarnsföräldrar som inte kunde få tag i barnpassning, säger Kent Mohlin, förhandlingsombudsman på IF Metall.

Dagens Arbete har tidigare rapporterat om konflikten mellan facket och ledningen på Scania i Oskarshamn. Då företaget låg efter i produktionen beordrades tidigare i år cirka 800 av de anställda att arbeta övertid under Kristi himmelsfärdshelgen. Men en del av de dem anmälde då förhinder av olika skäl.

Företaget ansåg dock att deras skäl var orimliga, och de som inte dök upp under helgen fick en skriftlig varning.

I förra veckan möttes parterna till central förhandling, där IF Metall krävde att varningarna skulle tas bort.

– Men det gick de inte med på. Av alla som beordrades övertid så kör man över det fåtal som inte kan. Personer som alltid ställt upp för företaget, säger Kent Mohlin.

Från företagets håll ser man historien på ett annat sätt.

– När vi begärde övertid var det en avdelning på företaget som krävde att få bonus för att jobba. Det gick vi inte med på, och deras skäl för att få ledigt var inte rimliga jämfört med de andra inom avdelningen som sökt ledighet. Vi var tvungna att prioritera, säger Thomas Florby, informationschef på Scania i Oskarshamn.

I fallet med en anställd som varnats, trots att han skulle besöka sin cancersjuka morfar, vill Thomas Florby poängtera att det är en självklarhet att det är ett rimligt skäl för ledighet. Men enligt honom fick företaget fick inte reda på detta förrän i förra veckan.

– I övrigt så tycker vi att varningarna för dem som inte dök upp är korrekta. Vi har följt kollektivavtalet.

Fallet ska nu studeras av LO-TCO Rättskydd, och enligt Kent Mohlin, ska det utredas om varningarna kan ses som en disciplinär åtgärd. Detta skulle i så fall vara ett brott mot medbestämmandelagen (MBL).

Då det gäller liknande konflikter om övertid finns det enligt Kent Mohlin bara ett sätt för facket att komma åt företaget. När en anställd nekas ledighet vid övertidsarbete, trots rimliga skäl, ska detta meddelas fackklubben, som sedan ska begära förhandling om skälen.

I förhandlingen ska klubben yrka på tolkningsföreträde. Det innebär att den anställde inte behöver arbeta förrän företaget bevisat att skälet är orimligt. Det kan ta tid och kosta pengar.

– Det ska givetvis användas med måtta, för i längden kan klubben bli återbetalningskyldig. Men hade man gjort det på Scania kunde läget sätt annorlunda ut i dag. För så här ska det inte få gå till.

Fakta: övertidsregler

I IF Metalls och Teknikföretagens gemensamma kommentarer till Teknikavtalet Metall står följande om övertid:

”arbetstagaren, inom avtalets ramar, är att skyldig att arbeta övertid då arbetsgivaren anser detta nödvändigt”

”skyldigheten gäller dock inte om arbetstagaren har vägande skäl som innebär att han/hon är förhindrad att utföra övertidsarbetet”.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.