Industriarbetarnas tidning

160 Volvo­arbetare fick fast jobb

22 november, 2006

Skrivet av

Därmed har över 500 visstidsanställda på Volvo Powertrain i Skövde fått fasta jobb sedan 2004. Det var då, för två år sedan, som verkstadsklubben gick med på ett avtal som gav företaget rätt att visstidsanställa max 300 personer.

Syftet med avtalet var att kunna ta in extra personal vid arbetstoppar i samband med att nya motorgenerationer introduceras.

I dag finns 280 visstidsanställda på fabriken. Av dessa får alltså drygt hälften, 160 personer, erbjudande om tillsvidareanställning.

– Utan rätten att förhandla hade det inte gått, säger Lars Ask, ordförande i IF Metalls verkstadsklubb.

– Företaget ville först inte tillsvidareanställa utan bara förlänga 300-avtalet och låta folk fortsätta vara visstidsanställda.

Klubbens motbud var fasta jobb. Kompromissen mellan facket och företaget blev att visstidsavtalet förlängdes i nio månader mot att företaget tillsvidareanställde 160 av de som nu är visstidsanställda.

– Det visar att flexibilitet inte alltid är av ondo, säger Ask.

– Om flexibilitet kombineras med fackliga styrka och förhandlingsrätt kan man vända flexibiliteten till något bra.

Ask betecknar det tvååriga lokala avtalet som vågat.

– Att tillåta så många som 300 visstidsanställda kan tyckas vara generöst mot företaget.. Men vi fick igenom ett viktigt motkrav.

Det fackliga motkravet var att i händelse av varsel ska 30 procent av de som står på turordningslistan ha rätt till utbildning i sex månader med oförändrade anställningsvillkor.

Lastbilstillverkaren Volvo Powertrain har i dag 2 600 metallarbetare anställda vid motorfabriken i Skövde. I samma fabrik finns dessutom drygt tusen metallarbetare anställda av Fordägda Volvo Personvagnar.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.