Industriarbetarnas tidning

Bonusar skadar företagen

4 november, 2006

Skrivet av JONAS HÅLLÉN

Stora bonusar till cheferna är bra för företagen, hävdar en svensk professor. Men amerikansk forskning visar att den här typen av belöningar i själva verket hämmar utveckling och nytänkande, minskar produktiviteten och ökar risken för fusk och kriminalitet.

Chefers miljonbonusar upprör många. Men enligt Clas Bergström, professor i finansiell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, är bonusarna bra för företagen:

– Det finns ett samband mellan storleken på bonusen och hur bra företaget sköts, säger han till Dagens Nyheter.

Men amerikansk forskning visar att det kan vara tvärt om. I en artikel i den ekonomiska tidskriften Harvard Business Review (september-oktober 1993) sammanfattar forskaren Alfie Kohn flera decenniers studier kring belöningar i arbetslivet.

Kohn inleder med att peka på att inte finns några vetenskapliga bevis för att bättre betalt automatiskt leder till att människor arbetar hårdare och mer.

Människor som utför ett bra arbete blir vanligtvis glada om de får högre lön. Men det är inte pengarna som gör dem så duktiga, visar forskningen. Det är deras egen, inre motivation som ökar prestationen. De arbetar hårt för att de trivs så bra med det de gör.

Forskningen visar också att den här naturliga arbetslusten (intrinsic motivation) försämras om arbetsgivaren hela tiden påminner en person om att han eller hon kan tjäna mer om hon arbetar ännu hårdare.

– Bonussystem skapar en atmosfär där kreativa människor känner sig kontrollerade och tvingade att prestera, skriver Alfie Kohn.

Medarbetare som förväntar sig en belöning har även en tendens att välja lättare arbetsuppgifter och mindre utmaningar. I stället för att inrikta sig på att utföra sin arbetsuppgift på ett så bra sätt som möjligt, börjar de arbeta för att så snabbt som möjligt få sin belöning. Den här strävan kan även leda till att folk börjar fuska och begå brott för att nå sitt mål.

Även samarbetet med kollegorna riskerar att bli sämre om ett företag inför någon form av belöningssystem.

– Det säkraste sättet att förstöra ett fungerande samarbete, och därmed försämra en organisations prestationsförmåga, är att låta de anställda att tävla om belöningar eller uppmärksamhet, skriver Alfie Kohn.

Forskningen som redovisas i Harvard Business Review visar också att det inte är enstaka brister i bonussystemen som leder till skandalerna. Girigheten uppstår eftersom systemen bygger på felaktiga antaganden om hur människor reagerar på belöningar.

Läs också Skandalbonusar vi minns och De lyfter högst bonusar.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.

Arbetsmiljöveckan

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

Tre ombudsmän om Skydds­ombudens dag

21 oktober är det Skyddsombudens dag. DA frågade tre ombudsmän från tre fackförbund hur de tänker uppmärksamma dagen.

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

”Skydds­ombuden kan vara avgörande i mitt arbete”

I över 15 år har Lotten Loberg varit den enda åklagaren i landet som arbetat heltid med arbetsmiljöbrott.
Nu när hon gått i pension tar ingen över hennes arbete på heltid.

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Han har gått 75 fackliga utbildningar

Skyddsombudet Momodou Lamin Sanneh har 75 fackliga utbildningar i bagaget. Men han är fortfarande hungrig på kunskap.

Dagarna då livet förändrades

Dagarna då livet förändrades

”Jag upprepar allt ännu en gång i huvudet. Har vi missat något?” Regionala skyddsombudet Linda Forså skriver om när uppdraget att arbeta med vår säkerhet tog en ny vändning, och om att äntligen få fika i samma rum som andra människor.

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Slitigt men meningsfullt – så mår skyddsombud i industrin

Tre av tio skyddsombud har funderat på att avsäga sig sitt uppdrag på grund av svårigheter med att utföra det. Det visar en undersökning som Dagens Arbetsmiljö har gjort bland skyddsombud i industrin.

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Psykosociala arbetsmiljöproblem bakom mer än var tredje 6:6a-anmälan

Fyra år efter att lagen skärptes – nu handlar mer än var tredje larm från skyddsombud om den psykosociala arbetsmiljön, visar en unik kartläggning från Dagens Arbetsmiljö.

Sätter stopp för smittan

Sätter stopp för smittan

Tredje året som skyddsombud ställs Jesper Johansson inför en oväntad fråga: Vad kan han göra för att hjälpa arbetskamraterna under en pågående pandemi?