Industriarbetarnas tidning

”Fel att kvotera löneökningar”

7 november, 2006

Skrivet av JONAS HÅLLÉN

– Det är fel att kvoterna in löneökningar.
Det säger Peter Bäckström, klubbordförande på Berendsens Textilservice i Eskilstuna, i en kommentar till motsättningarna runt LO:s jämställdhetspotter.

Det var i går morse som IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven reserverade sig i LO:s styrelse mot förslaget om särskilda jämställdhetspotter.

När han senare under dagen förklarade varför tog han tvätteriarbetarna som exempel:

– Vi riskerar att våra medlemmar på tvätterierna tvingas ställa upp på sympatiåtgärder för andra som tjänar bättre och får en större löneökning, sa Löfven.

– Jämställdhetspotterna slår konstigt inte bara mellan förbunden utan även inom förbunden beroende på hur mycket kvinnor det är.

Peter Bäckström håller med Stefan Löfven och säger att jämställdhetspotterna inte skulle ge hans medlemmar några större löneökningar.

– I vår bransch är det cirka 60 procent kvinnor och 40 procent män. Med de här potterna får vi sämre löneökningar än Kommunals medlemmar, där andelen kvinnor är runt 80 procent.

Peter Bäckström tycker att det är bättre att höja de lägsta lönerna:

– Hos oss skulle de ge större effekt, eftersom vi ofta ligger på de allra lägsta nivåerna.

Fakta LO:s jämställdhetspotter

Jämställdhetspotterna är en extra satsning på lågavlönade kvinnor, som ligger ovanpå det allmänna lönekravet (825 kronor per månad och heltidsanställd).

Storleken på satsningen beror på hur stor andel kvinnor inom avtalsområdet som tjänar under 20 000 kronor i månaden. Grundbeloppet är 205 kronor.

Ett exempel: Om ett avtalsområde består av 80 procent kvinnor som tjänar under 20 000 kronor, blir det extra avtalskravet 80 procent av 205 kronor, det vill säga 164 kronor per heltidsanställd i avtalsområdet.
Det ger ett totalt krav på 989 kronor (allmänt krav + jämställdhetspott).

Texten är kompletterad med faktaruta 7/11 2006.

Avtal 2020 Det senaste från avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Mer än lön som står på spel i avtalsrörelsen

Lönen är alltid i fokus i en avtalsrörelse, men det är mycket mer än så uppe på förhandlingsbordet. Frågor om makt och trygghet.

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

”Vi skulle haft nya lönen för länge sedan”

På Skärblacka förväntar man sig att lönepåslagen ska gälla från den 1 april, då avtalet egentligen gick ut.

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Att förhandla löneförhöjningar under coronan

Harald Gatu är en av DA:s mest erfarna reportrar. Men hur många avtalsrörelser har han egentligen bevakat? Och vilken var den mest dramatiska? Lyssna på DA:s poddspecial om avtalsrörelsen.

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Industrifacken säger nej till första förslag om löneökningar

Facken inom industrin säger nej till första lönebudet för anställda inom industrin. De anser att opo:s förslag är ”oacceptabelt lågt”. Den första hemställan från opo, opartiska ordföranden, nådde fack och arbetsgivare igår. I den föreslogs ett så kallat ”avtalsvärde” på 4,5 procent över en avtalsperiod på 29 månader. Samtliga fackförbund inom industrin säger nej till […]

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Harald Gatu: Ska åtstramningspolitiken begravas nu?

Den bräckliga världsekonomin har legat som en våt filt över årets avtalsrörelse. Men i förra veckan hände det något.

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Arbetarna räddar Sverige ur krisen

Medan vårdpersonal gör heroiska insatser för människors hälsa ser industriarbetare till att landet fortsätter att fungera samhällsekonomiskt, skriver Dagens Arbetes chefredaktör Helle Klein.

Tuff väg till ett rättvist avtal

Tuff väg till ett rättvist avtal

Arbetsmarknaden har drabbats på olika sätt av pandemin. Det blir svårt att hitta en lönenivå som fungerar för alla, skriver GS ordförande Per-Olof Sjöö.

Industrin svarar på första avtalsskissen

De opartiska ordförandena föreslår ett 29 månader långt riksavtal för industrin. För att gå med på det kräver facken inom industrin en rad förbättringar.